Foto: Politie

Politie zoekt getuigen

UITGEEST – De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging in Uitgeest. Deze vond plaats op vrijdag 9 november op de Groskamplaan.

Omstreeks 12:30 uur reed een 45-jarige vrouw uit Uitgeest in haar auto over de Groskamplaan. Ze reed vanuit de richting van de tennisbaan in de richting van het station toen een man ter hoogte van het zebrapad plotseling voor haar auto sprong. Hij richtte toen een (mogelijk) vuurwapen op de vrouw. Nadat hij een beweging maakte alsof hij zou schieten, liep de man weer weg, zo meldt de politie eerder vandaag.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving en kon de 50-jarige verdachte later in de middag aanhouden. De Uitgeester werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en is daar in verzekering gesteld. De politie trof bij de man enkele messen aan. Een (mogelijk) vuurwapen is echter niet aangetroffen.

De politie is voor goede afhandeling van de zaak op zoek naar getuigen die iets kunnen verklaren over het incident. Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844.

Meer berichten