een AED
een AED (Foto: aangeleverd)

Inwoner start actie om buurtAED aan te schaffen

Raimon Metselaar, inwoner van Uitgeest, is een actie gestart via BuurtAED.nl zodat bewoners kunnen doneren om een AED aan te schaffen voor de omgeving van het Anna van Renesseplein. Hij geeft aan dat er een AED in de supermarkt hangt maar dat die alleen te gebruiken is tijdens openingstijden.

Per jaar krijgen ongeveer 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis, binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken zorgt voor de grootste overlevingskans. Elke minuut daalt de overlevingskans bij een schokbare hartritmestoornis met 10%. Een ambulance is vaak te laat, die doet er gemiddeld 8 tot 10 minuten over. Daarom is een AED in de buurt van levensbelang, zo is te lezen de website BuurtAED.nl. "Bovendien vergroot dit de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk in vergelijking met reanimeren zonder AED. (12% kans op overleven zonder AED en (tot) 70% kans op overleven met gebruik van AED)", zo vult Raimon aan.

De doelstelling is om 2.681 euro op te halen en inmiddels is er nog 1.629 euro te gaan. Als u ook wilt doneren dan kunt u dat doen via deze link

Meer berichten