Cliff Kloots in actie op het circuit
Cliff Kloots in actie op het circuit (Foto: Kees Siroo)

Succes en opschudding voor Racingteam Edwin Ott motoren

Het voorlaatste evenement van het OWCup seizoen speelde zich op 4 oktober af op het Belgische circuit van Zolder. Cliff Kloots wist hier in de race de tweede plaats te behalen achter Nigel Walraven. Het belangrijkste was echter dat hij is gefinishet vóór Danny van der Sluis, om zijn tweede positie in het kampioenschap te verdedigen.

In Zolder werd Nick Vlaar helaas geteistert door mechanische problemen. Tijdens de kwalificatie sessies liet Nick zien dat er veel progressie in zat, hij wist zich constant met grote stappen te verbeteren. Tijdens de race kwam Nick niet geweldig vanaf zijn elfde startpositie, hij viel een paar plaatsen terug en was er op gebrand om deze terug te veroveren. Na een valpartij van een collega moest de race worden herstart. Na de herstart sloeg het noodlot toe, Nick merkte dat er iets mis was met de koppeling, en het probleem werd per ronde erger.

Nick viel terug naar de laatste plaats. Nick besloot de race uit te rijden, vanwege het kleine startveld op Zolder wist hij zodoende toch nog een aantal mogelijk cruciale punten te verzamelen voor het kampioenschap.

Meer berichten