Sinterklaas in 2017
Sinterklaas in 2017 Foto: Gerrit Bus

Sinterklaasintocht Uitgeest 2018

Algemeen

UITGEEST - Zondag 18 november is het weer zover: de intocht van Sinterklaas in Uitgeest, mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Uitgeest. Rond 13:00 uur meert de boot met de Sint en zijn Pieten aan in de gemeentehaven aan de Meldijk.

Sinterklaas volgt daarna, voorafgegaan door de Uitgeester Harmonie en de ruitervereniging Sterneo, de volgende route: de Meldijk, Langebuurt, Brugmanstraat, Hogeweg en de Kerkbuurt. Bij het Oude Regthuys zal Burgemeester Wendy Verkleij om 13:45 uur de Sint en zijn Pieten welkom heten in Uitgeest. Om 14:15 uur maken Sinterklaas en de Pieten een rit door het dorp. Deze rit gaat langs de Schevelstraat, Bonkenburg, Populierenlaan, Geesterweg, Wiekenlaan/Plevierstraat, Kooglaan, Voorvenstraat, Benesserlaan, Zwarte Venstraat, Kooglaan, Beatrixlaan, Geesterweg over, Beatrixlaan, Pr. Bernhardstraat, dr. Brugmanstraat tot Geesterheem. Bij Geesterheem brengt Sinterklaas de ouderen een bezoek, rond 14:40 uur.

Hierna stappen Sint en pieten over in speciaal vervoer. Bij droog weer in open auto's, motoren en brandweerauto, anders in gesloten voertuigen.