Judie Kloosterman
Judie Kloosterman

Judie Kloosterman sluit zich aan bij CDA

Algemeen

UITGEEST -  Raadslid Judie Kloosterman sluit zich voor de resterende raadsperiode aan bij het CDA. De eenmansfractie Uitgeest Lokaal komt daarmee in de gemeenteraad te vervallen. Het aantal politieke partijen valt hierdoor terug naar 7. Het CDA groeit door de komst van raadslid Kloosterman naar 2 raadszetels.

Judie Kloosterman: "In de praktijk is het nauwelijks mogelijk om als eenmansfractie tussen de acht raadspartijen in de gemeenteraad van Uitgeest het verschil te maken. Ook komen onder de huidige omstandigheden, met steeds meer werk voor raadsleden, het contact met de inwoners en het goed uitvoeren van mijn raadswerkzaamheden onderdruk te staan. En juist dát is waarom ik mij bij de gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar heb gesteld en waarvoor ik ben gekozen. In het contact met de inwoners, een goede voorbereiding, een kritische blik en een goede inhoudelijke discussie, daar wil ik mijn energie in blijven steken. Omdat de kiezers in maart van dit jaar met een bepaalde reden voor Uitgeest Lokaal hebben gekozen en ik mij heel goed kan voorstellen dat deze kiezer nu denkt:,, maar wat gebeurt er nu met mijn stem en de standpunten van Uitgeest lokaal?" is er niet willekeurig gekozen voor een partij. Zo zijn de verschillende verkiezingsprogramma's naast elkaar gelegd en is er gekeken welk epartij bij mij persoonlijk, maar vooral ook bij de standpunten van Uitgeest Lokaal het beste aansluiten. Het CDA Uitgeest is hierbij de uitgelezen partij. Het CDA en Uitgeest Lokaal hebben altijd al een sterke connectie gehad en de verkiezingsprogramma's komen zeer overeen. Als volksvertegenwoordiger zal ik mij voor uw, maar ook voor mijn dorp blijven inzetten. Het bestuur, bij monde van secretaris Henk Pel: "Wij zijn bij deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan. Er zijn verschillende gesprekken gevoerd, zowel binnen de partij als met het CDA-bestuur en hieruit is uiteindelijk de conclusie getrokken dat dit de meest haalbare en realistische keuze is".

Fractievoorzitter Jack Zwarthoed van het CDA is blij met de komst van Judie Kloosterman. Die volgens hem ook goed past bij het gedachtegoed en de fractie van het CDA: "Judie neemt veel ervaring mee en heeft een uitgesproken mening die op veel terreinen overeenkomt met die van het CDA. We hebben diverse gesprekken gevoerd omdat we absoluut niet over één nacht ijs wilden gaan. En de conclusie is dat dit voor het CDA, voor Judie maar vooral ook voor de inwoners van Uitgeest een positieve ontwikkeling is. De stap van Judie is in meerdere opzichten moedig en dat verdient groot respect , ik kijk uit naar de samenwerking", aldus Jack Zwarthoed.

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 9 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 12 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 12 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 14 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 14 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant