Foto: NH Nieuws

Jeugdzorginstelling Transferium spant kort geding aan tegen 18 gemeenten in Noord-Holland

REGIO - De gesloten jeugdzorginstelling Transferium in Heerhugowaard heeft een kort geding aangespannen tegen achttien gemeenten in Noord-Holland, waaronder ook BUCH gemeenten Heiloo, Castricum, Uitgeest en Bergen.

Transferium maakt bezwaar tegen een openbare aanbesteding, waardoor de instelling vreest dat ongeveer honderd kwetsbare jongeren opeens buiten de eigen regio moeten worden geplaatst. In de gesloten jeugdzorginstelling zitten jongeren met zeer ernstige problemen, zoals zelfdestructie, agressie en verslaving. Ze ontvangen de zwaarste vorm van jeugdzorg omdat ze zonder behandeling een risico voor zichzelf en hun omgeving zijn.

Vrank Post, directeur van Transferium: "Het kan niet zo zijn dat een papieren aanbesteding de in tien jaar opgebouwde kennis en expertise in één klap vernietigt. De rust, het veiligheidsgevoel en het vertrouwen dat jongeren in de gesloten jeugdzorg zo hard nodig hebben, wordt hiermee weggehaald." Transferium, onderdeel van de grotere zorggroep Parlan, wil dat de 'bovenregionale aanbesteding' wordt stopgezet 'in het belang van de jongeren'. 

Meer informatie over leest u op de site van onze nieuwspartner NH Nieuws.

Meer berichten