Ed van Zijtveld- de nieuwe voorzitter van MHCU
Ed van Zijtveld- de nieuwe voorzitter van MHCU (Foto: aangeleverd)

Ed van Zijtveld nieuwe voorzitter MHCU

UITGEEST- Mixed Hockey Club Uitgeest (MHCU) heeft in de persoon van Ed van Zijtveld een nieuwe voorzitter. Tijdens de algemene ledenvergadering van MHCU werd de voordracht van Van Zijtveld als voorzitter goedgekeurd door de leden.

Van Zijtveld is sinds 2012 algemeen bestuurslid van MHCU. In die rol was hij afgelopen jaren onder meer verantwoordelijk voor een veiliger sportklimaat binnen de Uitgeester hockeyclub. Zo heeft hij een vertrouwenscontactpersoon geïntroduceerd en het initiatief genomen tot introductie van Verklaring Omtrent Gedrag voor trainers en vrijwilligers. Ook voor de introductie van terugkerende EHBO-cursussen voor trainers, coaches, spelers en ouders heeft hij zich ingespannen. Hiervoor werd Van Zijtveld begin dit jaar nog beloond en geprezen tijdens het Nationaal Hockeycongres. Verder is Van Zijtveld coach/begeleider van het jongensteam D1, waarin één van zijn twee hockeyende zoons speelt.

In zijn rol als voorzitter zal hij verder sturing geven aan de groeiambitie van MHCU. Zo zal in 2019 de accommodatie uitgebreid gaan worden met extra kleed- en opslagruimtes in het voormalige IJmond groen-gebouw. Ook wordt dan het huidige clubhuis opgeknapt en aangepast. Een ander speerpunt is de dit jaar succesvol ingezette ledenwerving, waarbij het werven van meer jongens één van de doelstellingen is.

Volgens Van Zijtveld zijn er de komende periode nog voldoende mooie uitdagingen binnen MHCU en gaat hij zich hier samen met de leden en vrijwilligers graag voor inspannen.

Meer berichten