Bo Smit: Woman of the Match
Bo Smit: Woman of the Match Foto: aangeleverd

FC Uitgeest Vrouwen 1 blijft op koers

Algemeen

De vrouwen van FC Uitgeest hebben dit seizoen een duidelijke missie, kampioen worden in de vierde klasse C. Tot dusver is Uitgeest goed onderweg. Nog zonder puntverlies startten zij de thuiswedstrijd tegen het voorlaatst geplaatste FIT avv VR1. Net zoals het lesaanbod van wedstrijdbalsponsor The Workout te Heemskerk, liet ook Uitgeest zien hoe veelzijdig het is. Helaas voor Uitgeest gold dit voor hen ook in negatief opzicht.

Uitgeest liet zich overpoweren door FIT en begon uitermate zwak aan de wedstrijd, wat niet onbestraft bleef. In de tiende minuut scoorde FIT uit een vrije trap, 0-1. Uitgeest moest serieus aan de bak en dat kwartje leek te zijn gevallen. Na een kwartier speeltijd trok de thuisclub de wedstrijd meer naar zich toe en niet veel later kwam de beloning. Een goede breedtepass van Floor Glorie belandde bij Sandy, die Bo Smit door de as alleen op doel afstuurde en niet faalde, 1-1. Nog geen minuut later kwam Uitgeest zelfs op voorsprong. Roxanne bediende Bo met een verre uittrap, waarna Bo opnieuw verlost van tegenstanders alleen op de keeper afging en opnieuw raak schoot, 2-1. FIT was het duidelijk even kwijt en Uitgeest had het duidelijk weer gevonden, want ook het derde doelpunt viel snel toen Daniëlle Kortekaas een strakke pass over de grond, langs de keeper schoof, 3-1. FIT liet zich echter niet verder ontmoedigen en deed vlak voor rust iets terug, nadat de verdediging van Uitgeest de bal niet goed verwerkte en geen rugdekking werd geboden, 3-2.

De tweede helft leek verrassend veel op de eerste, waarbij FIT weer uit de startblokken schoot, maar Uitgeest het initiatief uiteindelijk weer overnam. Binnen één minuut had FIT de gelijkmaker al te pakken, 3-3. Wederom een wake-up call voor Uitgeest en nu herpakte ze zich sneller. Vijf minuten later mocht Anouk de Goede aanleggen vanaf 11m, nadat Daniëlle op de hakken was getrapt in het strafschopgebied. Geen goede penalty, wel een goal en opnieuw de voorsprong, 4-3. De rest van de wedstrijd was Uitgeest dominant, maar belandde niet alle kansen in het doel. Zo spatte een fraai afstandsschot van de uitstekend spelende Elisa Wolf uiteen op de lat. Ook Dana Half had kunnen scoren, maar dit schot werd gekeerd en in de rebound wel venijnig afgemaakt door Bo, 5-3. Lotte Smit bepaalde de einduitslag van 6-3 na een mooie assist van Anouk de Goede. Een wisselend Uitgeest met zeer sterke en uitermate zwakke momenten. Desalniettemin, de drie punten zijn binnen en daarmee blijft Uitgeest op koers voor het kampioenschap.

Woman of the Match: Bo Smit. Zowel prominent aanwezig op het scorebord als op het veld. Met haar constante aanjagen was zij een ware plaag voor de verdedigers van FIT en de uitblinker in deze wedstrijd.

Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 10 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 14 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 17 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00