De F-1 tjes hadden ook iets te vieren, ze werden kampioen!
De F-1 tjes hadden ook iets te vieren, ze werden kampioen! Foto: aangeleverd

Kwartje valt goed voor Stormvogels

Algemeen

Afgelopen zaterdag speelde Stormvogels een belangrijk duel tegen het uit Castricum afkomstige Helios. Beide ploegen bungelen onderaan de ranglijst in de derde klasse en na twee recentelijke  onfortuinlijke nederlagen van de Uitgeesters was het van belang om punten te pakken. Beide ploegen kennen elkaar door en door aangezien zij met enige regelmaat oefenduels tegen elkaar spelen. Tevens heeft trainer/coach Ton van Duijn een verleden bij de opponent.

Beide ploegen wisten in de eerste minuut een treffer te noteren, waarna het scoren een periode stagneerde. Qua niveau ontliepen zij elkaar nauwelijks, maar aan trefzekerheid des te meer.  Het was Helios dat halverwege de eerste helft de mand nog tweemaal wist te vinden, waarna de Uitgeesters de achtervolging moesten inzetten.  Helios bleef gedurende het merendeel van de tijd een minimale marge vast houden, maar de ploeg van Van Duijn deelde in de slotfase een morele dreun uit door middel van een benutte strafworp van Ward Betjes uiteindelijk toch met een 7-6 voorsprong te gaan rusten.

De partij was weliswaar niet hoogstand, maar spannend des te meer. Na de hervatting hadden beide ploegen defensief de zaak goed op orde, waardoor de toeschouwers pas na 10 minuten speeltijd de eerste treffer te zien kregen. Deze kwam op naam van Helios waardoor het evenwicht weer hersteld was. Halverwege de tweede helft wist Stormvogels dan eindelijk een kleine voorsprong van twee doelpunten te krijgen, mede door een "gruwelijke" treffer van Ward Betjes.  De formatie kon echter niet verder afstand nemen waardoor de Castricummers konden blijven hopen op een resultaat. Met nog drie minuten speeltijd leidde de ploeg van Van Duin met 12-10 en mocht de voorsprong niet meer worden weggegeven. Helios kwam terug tot 12-11 , maar de Uitgeesters speelden de partij geroutineerd uit. Niet vol voor de winst, maar houden wat we hebben, aldus Van Duijn. Een tactische keuze die nu wel goed uitviel voor de Uitgeesters, die de zege na afloop uitbundig vierden.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 14 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 18 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 20 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant