De F-1 tjes hadden ook iets te vieren, ze werden kampioen!
De F-1 tjes hadden ook iets te vieren, ze werden kampioen! (Foto: aangeleverd)

Kwartje valt goed voor Stormvogels

Afgelopen zaterdag speelde Stormvogels een belangrijk duel tegen het uit Castricum afkomstige Helios. Beide ploegen bungelen onderaan de ranglijst in de derde klasse en na twee recentelijke  onfortuinlijke nederlagen van de Uitgeesters was het van belang om punten te pakken. Beide ploegen kennen elkaar door en door aangezien zij met enige regelmaat oefenduels tegen elkaar spelen. Tevens heeft trainer/coach Ton van Duijn een verleden bij de opponent.

Beide ploegen wisten in de eerste minuut een treffer te noteren, waarna het scoren een periode stagneerde. Qua niveau ontliepen zij elkaar nauwelijks, maar aan trefzekerheid des te meer.  Het was Helios dat halverwege de eerste helft de mand nog tweemaal wist te vinden, waarna de Uitgeesters de achtervolging moesten inzetten.  Helios bleef gedurende het merendeel van de tijd een minimale marge vast houden, maar de ploeg van Van Duijn deelde in de slotfase een morele dreun uit door middel van een benutte strafworp van Ward Betjes uiteindelijk toch met een 7-6 voorsprong te gaan rusten.

De partij was weliswaar niet hoogstand, maar spannend des te meer. Na de hervatting hadden beide ploegen defensief de zaak goed op orde, waardoor de toeschouwers pas na 10 minuten speeltijd de eerste treffer te zien kregen. Deze kwam op naam van Helios waardoor het evenwicht weer hersteld was. Halverwege de tweede helft wist Stormvogels dan eindelijk een kleine voorsprong van twee doelpunten te krijgen, mede door een "gruwelijke" treffer van Ward Betjes.  De formatie kon echter niet verder afstand nemen waardoor de Castricummers konden blijven hopen op een resultaat. Met nog drie minuten speeltijd leidde de ploeg van Van Duin met 12-10 en mocht de voorsprong niet meer worden weggegeven. Helios kwam terug tot 12-11 , maar de Uitgeesters speelden de partij geroutineerd uit. Niet vol voor de winst, maar houden wat we hebben, aldus Van Duijn. Een tactische keuze die nu wel goed uitviel voor de Uitgeesters, die de zege na afloop uitbundig vierden.

Meer berichten