Afbeelding

FC Uitgeest wint maar mist ook afslag.

Algemeen

Je ziet het weleens in een wielerkoers. Een renner ligt op kop, rijdt regelrecht de overwinning tegemoet en dan is daar ineens een fout signaal waardoor de renner in kwestie de verkeerde afslag neemt, daar vrij snel achter komt en dan haastig terugrijdt om een paar minuten later toch de overwinning te vieren. Zo ongeveer verging het FCU op bezoek bij en in Hoofddorp. Een bijna zeker lijkende overwinning kwam, bij een stand van 0-1, in een hectische slotfase plotseling in gevaar omdat er spelers waren die de verkeerde afslag hadden genomen. Twee dotten van kansen voor de thuisploeg waren het gevolg maar het was uiteindelijk toch FCU dat weer op het juiste deel van het parcours kwam en zelfs nog wist te scoren. Zo boekten de gasten een volkomen terechte 0-2 overwinning maar niet zonder de trouwe supporters van FCU flink de stuipen op het lijf te hebben gejaagd.

FC Uitgeest startte weer eens met Jordy Duijn in de basis en dit keer Bram Dekker op links. In het centrum van de verdediging stond wederom Mats Idema geposteerd in plaats van de geblesseerde Daan Hamaker en dat deed Mats vandaag uitstekend.

FCU begon sterk aan de wedstrijd en al na 11 minuten was het raak. Een mooie steekbal van Max Dekker belandde precies voor de voeten van Jorn Brouwer die op  "Messiaanse" wijze keeper Ziere met een majestueuze stift verraste. 0-1. Pas in de 25e minuut deed de thuisploeg wat terug via een fraai schot van de gevaarlijke spits Wierda. In de 41e minuut leek FC Uitgeest het overwicht te verzilveren. Een lichte duw in de rug van Max Dekker was voor de jonge arbiter Helgering reden om de bal op de stip te leggen. "Kat in het bakkie" zeggen ze dan maar daar dacht keeper Ziere anders over. De zwak ingeschoten bal van Mike Olgers werd door hem keurig gestopt.

In de tweede helft had FCU dit smetje in de 53e minuut kunnen wegwerken maar alleen voor keeper Ziere kon Bram Dekker niet de juiste weg vinden. Bram speelde overigens geen onverdienstelijke wedstrijd. Er gaat dreiging van hem uit maar de voorzettingen waren soms wat ongelukkig. Bram is nog jong en met iets meer zelfvertrouwen zal het allemaal beter worden. In de 62e minuut was het FC Uitgeest dat ontsnapte na het alsnog toekennen van buitenspel in vervolg op een rake kopbal van Wierda. In de 80e minuut weer de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Maar nu was het de paal die in de weg stond na een schot van Lester Half. In de slotfase waren er dus die grote kansen voor de thuisploeg via Wierda en van Rijn. Dat leed werd FCU gelukkig bespaard want het was inmiddels op de juiste weg terug gekomen. Zelfs werd het diep in blessuretijd nog 0-2 via een prachtige goal van Lester Half.0-2.

Zo was er dan toch nog die dik verdiende overwinning. Volgende week thuis tegen Zeeburgia maar op het parcours blijven.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, M.Idema, T.Duijn, Putter,J.Duijn (74e Smit), Brouwer, M.Dekker, Olgers, B.Dekker (61e Half).

Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 13 uur geleden
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 uur geleden
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 20 uur geleden
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00 3
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00