Geen pasje ontbreekt na 23 jaar, maar wie is de vinder?
Geen pasje ontbreekt na 23 jaar, maar wie is de vinder? (Foto: NH Nieuws)

Verloren portemonnee na 23 jaar gevonden

HEEMSKERK - 23 jaar geleden verloor Marco Liefting zijn portemonnee in een park in Heemskerk. Hij deed aangifte, maar nooit werd zijn portemonnee, vol met pasjes van onder andere de bank en de zorgverzekeraar, gevonden, zo meldde mediapartner NH Nieuws.

Tot afgelopen week zijn beurs op de stoep voor zijn ouderlijk huis lag. "Ik ben flabbergasted!" Enigszins beschadigd, maar geen pasje ontbreekt in de portefeuille. Hij lag ineens op de stoep voor het huis van zijn ouders. Zijn dochter vond hem daar tijdens een logeerpartijtje bij opa en oma. Hij was door een mysterieuze vinder voor de deur gelegd.

"Pap, mag ik wat vragen? Ben jij ooit een portemonnee verloren?" vroeg de dochter van Liefting aan de telefoon. Liefting herinnerde zich de verloren beurs, maar dat was 23 jaar geleden. "Stuur eens een foto," was zijn verbaasde reactie.

Wie vond de portemonnee?
Toen bleek dat de portemonnee inderdaad van hem was, kwam direct de vraag in Liefting naar boven: 'Wie heeft hem gevonden?' "Ik hoop dat diegene zich meldt! Ik ben zo benieuwd waar hij is gevonden. Ik ben flabbergasted!". NHnieuws pakte het verhaal op en deed een oproep voor Marco. 

"Gisteren kreeg ik een berichtje van een jongen die hem met een collega had gevonden", vertelt Marco Liefting tegen NH Nieuws. "Dat was twee straten achter m'n ouders' woning. Ze zijn stratenmakers, en moesten de straat leeghalen en opnieuw bestraten, en daar lag-ie: onder de bestrating."

Dankzij adresgegevens op de pasjes wisten de stratenmakers waar de portemonnee thuishoorde. Althans, dat dachten ze, want Liefting is lang geleden naar de andere kant van het land verkast. Zijn ouders daarentegen wonen nog altijd op hetzelfde adres, waardoor de portemonnee 23 jaar na dato alsnog bij de rechtmatige eigenaar terugkwam. 

Meer berichten