Stefan van Bier door Mannen links met op de achtergrond Kees Schouten van de DNHBB.
Stefan van Bier door Mannen links met op de achtergrond Kees Schouten van de DNHBB. (Foto: Bier door Mannen)

Uitgeester buurmannen brouwen 'Bier door Mannen' in Uitgeest

UITGEEST - Drie (buur)mannen uit Uitgeest zijn in 2017 gestart met 'Bier door Mannen'. Zoals ze het zelf zeggen: 'Bier zoals bier bedoeld is: gebrouwen voor en door mannen'.

Afgelopen donderdag ging hun bier, een tripel met de naam 'Staal', de flesjes in bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij (DNHBB) in Uitgeest. Eind augustus was de brouwdag en daarna ging het de tank in om te laten gisten. Afgelopen week was het bier 'rijp' om de flesjes in te gaan. Is het nu klaar? Nee, nog niet. De buurmannen moeten nog heel even geduld hebben. "Bij het bier in de flesjes is nu bottelsuiker gedaan. Het suiker moet de komende twee weken omgezet worden in koolzuur. Pas dan is het bier echt klaar om te drinken", vertelt Ricardo Barrientos de Reus, die benoemd is tot brouwmeester. 

Stiekem hebben de Uitgeester-buurmannen al even kunnen proeven. "Een gevaarlijke doordrinker", stelt Stefan Hollenberg met een grote glimlach. 

Lees meer over de Uitgeester-buurmannen in De Uitgeester van aanstaande woensdag.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!