De foto waarmee Sander meedoet aan de fotowedstrijd van National Geographic
De foto waarmee Sander meedoet aan de fotowedstrijd van National Geographic (Foto: Sander Dijkhuizen)

Uitgeester één van de 20 genomineerden fotowedstrijd National Geographic Junior

In Sri Lanka maakte Sander Dijkhuizen uit Uitgeest deze foto van een aap met een offerbloem (Lotus). De apen eten de offerbloemen, de steeltjes laten ze letterlijk links liggen. De achtergrond is wit omdat de aap zat op een wit gepleisterde stupa. Een stoepa of stupa is een boeddhistisch bouwwerk dat de relieken van een boeddhistische heilige bevat. De foto is dus niet bewerkt.

Sander heeft de foto ingestuurd naar de National Geographic Junior Fotowedstrijd. Zij hebben ruim 4.700 inzendingen ontvangen en het wordt de vakjury dan ook niet makkelijk gemaakt. Inmiddels zijn de twintig genomineerden bekend en kan er op deze foto's gestemd worden voor de publieksprijs. Plaatsgenoot Sander is één van de genomineerden. U kunt op hem stemmen via  https://www.natgeojunior.nl/fotowedstrijd/inzendingen/?photo=1993

Uit de 20 genomineerden worden ook de nummers 1,2 en 3 gekozen voor de categorieën: Dier, Landschap en Raar maar Waar. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen. Uw stem moet wel bevestigd worden via de mail-link, anders gaat hij verloren, zo meldt de familie Dijkhuizen.

Meer berichten