Martin en Wim met het te veilen doek
Martin en Wim met het te veilen doek (Foto: aangeleverd)

Muzikale happening voor het Goede Doel in de Nozem en de Non te Heemskerk

Het eerste "Tienfestival" in de Nozem en de Non te Heemskerk is een benefietconcert ter nagedachtenis aan Tineke Nieuwenhuizen die jaren lang samen met haar man Wim de scepter zwaaide in de door Michelin bekroonde Restaurant "De Vergulde Wagen" aan de Rijksstraatweg. Wim en Tineke Nieuwenhuizen sloten de restaurantdeuren in 2011 om te kunnen genieten van hun pensioen. Binnen en buiten de regio een gastvrij en culinair gemis . Tineke heeft in januari van dit jaar afscheid heeft moeten nemen van een mooi en waardevol leven na een korte maar heftige strijd tegen kanker.

Sander Nieuwenhuizen (zoon van) was vastberaden en wilde deze "Culinaire legende" voort laten leven. Vanuit zijn passie voor muziek, zijn rol in verschillende bands en zijn ongelofelijke drive is het dan zover: hij organiseert het eerste "Tienfestival" ten behoeve van Stichting Ambulance Wens en de AVL Foundation. Het wordt een avond vol muziek waaronder de mannen van Q.E.D. in de originele bezetting en "Zoë", hun kleindochter, die gaat voor haar podium debuut.

Daarnaast Dr. Jekyll & Mr Hyde, Down on the corner (een Creedence Clearwater Revival tribute band) Job Uitgeest en Paula Leek, 2 mulititalenten waarvan u nog veel gaat horen. "Een festival organiseren is een kostbare en tijdrovende klus", aldus Sander. "Een geschikte locatie, een goed programma en natuurlijk de betrokkenheid van de acts en de sponsoren om de goede doelen te steunen zijn de basis. De bereidwilligheid is er in vele vormen en maten".

Kunstwerk voor het goede doel

Uitgeester Martin Blok, oud medewerker van "De Vergulde Wagen" en rechterhand in de keuken van Tineke: "Jarenlang heb ik een creatieve bijdrage geleverd in de keuken. Wij waren goed op elkaar ingespeeld en hadden aan een half woord genoeg. Het beste was niet goed genoeg en het out of de box denken bij de ontwikkeling van gerechten was enorm belangrijk om aan de top te blijven". Tineke bleef mijn creativiteit in de jaren bewonderen en haar laatste opdracht was het beschilderen van een originele etalagepop van V&D aldus Martin. Het resultaat heeft Tineke nog twee weken kunnen bewonderen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Daarom een creatieve bijdrage van Martin aan dit festival. Een uniek doek van 70cmx140cm met de naam "Tien-X" wordt geveild en is al op de website te bewonderen. De volledige opbrengst gaat naar de goede doelen Stichting Ambulance Wens en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Let op, de zaal gaat open om 19:30 uur het programma start om exact om 20.00 uur en vol=vol. De toegang is gratis maar op de locatie treft u diverse punten om een donatie te doen voor Stichting Ambulance Wens en de AVL Foundation. De goede doelen heeft Tineke zelf heeft uitgekozen.

Meer berichten