Uitgeester Vinnie van Zandwijk in het bruine Annakin Skywalker outfit.
Uitgeester Vinnie van Zandwijk in het bruine Annakin Skywalker outfit. (Foto: Aangeleverd)

11-jarige Uitgeester loopt Dam-tot-Dam in Star Wars kostuum

REGIO - De net pas 11-jarige Vinnie van Zandwijk liep zaterdag 22 september de 10 km Dam-tot-Dam sponsorloop mee. Vinnie liep mee met het team Dutch Garrison, de Nederlandse afdeling van de internationale 501 st. Star Wars screen accurate costume organisation.

"Vinnie liep daarom in zijn Anakin Skywalker Star Wars kostuum en de volwassen leden liepen hoofdzakelijk in hun stormtrooper outfit. Ze liepen de 10 km in nog geen 2.5 uur tijd, wat een bijzondere prestatie is omdat de outfits niet gemaakt zijn om lange afstanden mee te lopen en het zicht van de stormtroopers zeer beperkt is, bij elke stoeprand en andere hindernissen moest er door de begeleiding ook gewaarschuwd worden zodat niemand zou vallen. Een beetje stormtrooper pak kost, omdat ze van filmkwaliteit zijn, zo'n 2500 euro en een barst in de armor is snel gemaakt", vertelt vader René van Zandwijk.

Vinnie was na afloop ook erg moe door het straffe tempo en zijn nog niet goed ingelopen nieuwe laarzen. Moe maar voldaan, want het team liep voor Pink Ribbon en haalde met deze actie 4000 euro op.

Meer berichten