Afbeelding
Beeld: Kinderboekenweek

Kinderboekenweek in Uitgeest

Algemeen

UITGEEST - Op woensdag 3 oktober is het zover: dan begint de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is 'kom erbij! en is compleet gewijd aan vriendschap.

In Uitgeest wordt de Kinderboekenweek op meerde plekken gevierd. In het Lees Lokaal vertelt Theater Poppekus het verhaal van het vriendelijke heksje Zoeza. Op basisschool de Molenhoek betekent de Kinderboekenweek een bomvol programma: bezoek van een echte kinderboekenschrijver, een penselenwedstrijd voor de onderbouw, een gouden griffelwedstrijd voor de bovenbouw, voorrondes voor de nationale voorleeswedstrijd en een taartenbakwedstrijd geheel in het teken van de Kinderboekenweek. Ook vindt traditiegetrouw het 'Boekenbal' plaats.

Op basisschool de Kornak wordt op 3 oktober de Kinderboekenweek geopend met alle leerlingen. De kinderen krijgen een schrijf- of tekenopdracht waarmee een zilveren griffel of penseel te winnen is. Uiteindelijk kunnen zij kans maken op een gouden griffel of penseel. Op 17 oktober vindt daar het Boekenbal plaats met allerlei activiteiten. Zo wordt er voorgelezen, kun je vriendschapsarmbandjes knutselen, is er een samenwerkspel, staat er een Lees Lokaalkraam en verkoopt Boekhandel Schuyt boeken.

De leerlingen van basisschool de Binnenmeer besteden ook uitgebreid aandacht aan de Kinderboekenweek. Op 2 oktober vindt daar de gezamenlijke opening plaats. Er wordt door leerlingen getekend en geschreven over het onderwerp 'je beste maatjes', waarmee zij een griffel of penseel kunnen winnen. Tevens worden alle groepen bezocht door een schrijver.