Werk van Grete Wijte
Werk van Grete Wijte Foto: Aangeleverd

Uitgeestse exposeert in gemeentehuis Heemskerk

Algemeen

HEEMSKERK - Grete Wijte, uit Uitgeest, toont sinds 22 september haar beeldhouwwerk in het gemeentehuis van Heemskerk. In dezelfde expositie zijn ook werken te zien van Onno Baljé en Elly Tourney, beiden uit Heemskerk. De expositie wordt georganiseerd door de Stichting KIJK! Heemskerk, waarvan Wijte, Baljé en Tourney tevens bestuursleden zijn. Het thema van de expositie is 'Kijk! Laat zich zien!'.

Grete Wijte, van Atelier Steengoed, volgde van 1980 tot 1994 diverse opleidingen boetseren en beeldhouwen. Sinds een aantal jaar geeft zij cursus in beeldhouwen en boetseren in haar eigen atelier en bij Stichting Uitgeester Senioren. Wijte haalt inspiratie uit alles wat vorm heeft: mensen, dieren, dingen, gebouwen et cetera.

Onno Baljé tekent al ongeveer 30 jaar. Hij volgde cursussen bij Ruud van Zon en bij Rob de Reus in Uitgeest. Baljé's werk is kleurrijk, abstract en expressief. Elly Tourney, van het Klein Atelier, werkt al twintig jaar met klei. Zij toont op de expositie haar project 'Een jaar vol theepotjes', 'tulp-objecten', 'tulpenbollen' en 'vaas-objecten'.

Wethouder Aad Schoorl opende op zaterdag 22 september de expositie, onder begeleiding van muziek van Anne-Jan Pouw en zijn band. De expositie is te zien tot en met 18 oktober 2018.