Een stromingsmandala
Een stromingsmandala Foto: Beata Vonk-van Waardenburg

Beata toont mandala's in Lees Lokaal

Algemeen

UITGEEST - De Uitgeestse Beata Vonk-van Waardenburg doet al ruim twintig jaar aan mandalatekenen. Logischerwijs levert dit een flinke collectie mandala's op en dertien hiervan zijn nu te zien in het Lees Lokaal.

Deze tekeningen zijn te zien tot en met 6 oktober. Bij de eerste tekening ligt een mapje met uitleg over de gemaakte tekeningen. De mandala's die te zien zijn zijn onder andere de zes nieuwste kosmische chakra's, numerologische mandala's, een Indonesische levensboom en een Keltische mandala geïnspireerd op de godin Nehalennia.

Beata geeft op zaterdag 6 oktober tevens een workshop 'kennismaken met de mandala'. Deze geeft ze in het Lees Lokaal en duurt van 11:30 tot 12:30 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan door een e-mail te sturen naar beatavonk@kpn.nl. Beata gaat beginnen met een opleiding om les te geven in mandalatekenen en op 6 oktober is informatie in te winnen over het oefengroepje dat zij wil oprichten. Deze groep zou dan eens in de maand les krijgen. Hierover is Beata ook te e-mailen.

Een mandala is een voorstelling binnen een cirkel. Het woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent cirkel of centrum. De cirkel is een veel voorkomend en belangrijk symbool en komt voor in elke cultuur of religie.

Het Lees Lokaal