Foto: aangeleverd

Vrijdag 14 september: de dag van de scheiding

Vrijdag 14 september is het de dag van de scheiding. Bij 'de dag van' denkt men al gauw aan een feestelijke gelegenheid maar een scheiding is natuurlijk helemaal niet feestelijk. In Uitgeest zijn 874 inwoners gescheiden, een percentage van 6,5% van alle inwoners. 5781 inwoners zijn getrouwd, dit komt neer op een percentage van 42,8 % en 6325 inwoners zijn ongehuwd.

Scheiden is ook best een 'hot' item in de landelijke en gemeentelijke politiek en dan vooral de bescherming van kinderen hierbij. Kinderen in een scheidingssituatie kunnen begeleid worden door een Kindbehartiger. Dit is een professional die er speciaal is voor kinderen in een scheidingssituatie en de kindbehartiger draagt er aan bij dat de belangen van ieder kind in een scheidingssituatie worden geborgd.

Dorine Dokter is Kindbehartiger, over haar werkwijze vertelt zij als volgt: "In eerste instantie bied ik een luisterend oor en doe dit door onbevooroordeeld te luisteren naar wat het kind te vertellen heeft. Hierna maak ik een vertaalslag richting ouders, andere betrokkenen en eventueel het juridisch speelveld. Het betrekken van kinderen bij beslissingen die gaan over de invulling van de nieuwe toekomst heet kinderparticipatie".

Als u meer wilt weten over het inschakelen van een Kindbehartiger dan kunt u bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op de website van Dorine: buroTROOST.nl

Meer berichten