Leerlingen van de Molenhoek
Leerlingen van de Molenhoek (Foto: Aimée Kniese)

Molenhoek heeft zin in de Kinderboekenweek

UITGEEST -Traditiegetrouw is het in oktober tien dagen lang Kinderboekenweek. Dit jaar duurt de week van 3 tot en met 14 oktober. Het thema dit jaar is 'kom erbij!'. Natuurlijk wordt ook in Uitgeest de Kinderboekenweek gevierd.

Zo ook bij basisschool de Molenhoek. De school opent de week met alle leerlingen. Elke groep krijgt een voorleesboek cadeau waaruit de juf of meester voor kan lezen. Verder heeft de Molenhoek een bomvol programma in de Kinderboekenweek: bezoek van een echte kinderboekenschrijver, een penselenwedstrijd voor de onderbouw, een gouden griffelwedstrijd voor de bovenbouw, voorrondes voor de nationale voorleeswedstrijd en een taartenbakwedstrijd geheel in het teken van de Kinderboekenweek. Als bijzondere afsluiter organiseert de Molenhoek 'het Boekenbal'. Dit is inmiddels een echte Molenhoek-traditie geworden. In iedere klas is een activiteit te doen voor ouders en kinderen. Zo wordt er voorgelezen, geknutseld en zijn er lekkere drankjes in het Boekenbalcafé. Op deze avond wordt ook de winnaar van de taartenbakwedstrijd bekend gemaakt.

'Lezen is niet alleen belangrijk maar ook superleuk en dat willen wij de kinderen graag meegeven', meent Aram Louman, adjunct-directeur van de Molenhoek. Het team van de Molenhoek heeft er zin in, voegt Louman eraan toe.

Meer berichten