Foto: aangeleverd

Reminder: 10 september tot en met 19 oktober wegafsluiting kruispunt Uitgeesterweg

Van 10 september tot en met 19 oktober zijn de Uitgeesterweg en het kruispunt met de Geesterweg wisselend afgesloten voor al het verkeer. De gemeente richt de weg en kruispunt opnieuw in. De aanleiding hiervoor zijn het vernieuwen van asfalt en het verbeteren van de verkeersveiligheid. De werkzaamheden zijn al begonnen maar vanaf maandag is de weg dicht. 

Wanneer moeten we de komende tijd omrijden en wanneer kunnen we er wel langs: 

* Maandag 10 tot en met vrijdag 21 september: aanbrengen nieuwe asfaltlaag Uitgeesterweg. De weg is voor zowel auto- als fietsverkeer afgesloten. 

* Maandag 24 september tot en met vrijdag 19 oktober: aanbrengen grasbetontegels berm Uitgeesterweg. Autoverkeer is beperkt mogelijk: 1 rijbaan is beschikbaar. Vanwege verkeershinder blijft het advies om de omleidingsroute te gebruiken. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de Uitgeesterweg. 

* Maandag 17 tot en met vrijdag 21 september: nieuw asfalt en inrichting kruispunt Geesterweg-Uitgeesterweg voor huisnummer 9 tot 16. De weg is voor auto- en fietsverkeer gesloten tussen 19:30 en 06:00 uur. Overdag is de Geesterweg wel open voor doorgaand verkeer.

Er zijn een aantal omleidingsroutes. Auto- en fietsverkeer uit Limmen kunnen omrijden via Akersloot, hetzelfde geldt voor verkeer vanuit Uitgeest naar Limmen. Fietsverkeer naar Castricum of Limmen kan omfietsen via de Koog. Tijdens de avond- en nacht afsluiting loopt de omleiding via het bedrijventerrein Westerwerf en Molenwerf.

Meer berichten