Foto: Dream or donate pagina van Annefleur

Help Annefleur een levensreddende operatie te ondergaan in Duitsland

Annefleur (22) werd in een nacht, zo'n 6 jaar geleden, ineens heel erg ziek. Na vele onderzoeken werd de diagnose ME/CVS gesteld, later ook Pots en nog maar een paar maanden geleden het syndroom van Wilkie, en 2 weken geleden ook nog Nutcracker en May Thurner syndroom gediagnosticeerd, allen in zeer ernstige mate.

Wilkie is een (zeer pijnlijke) beknelling van de aorta tegen de 12-vingerige darm, waardoor eten een ware hel is geworden, het eten komt bovendien door de beknelling niet in de darmen terecht. Hierdoor verliest Annefleur alsmaar lichaamsgewicht. Door het dunner worden, wordt de beknelling ook steeds erger. Voeding via de Sonde is niet mogelijk vanwege dezelfde beknelling. Haar BMI is inmiddels zo laag dat er een levensbedreigende situatie is ontstaan.

In Nederland durven de artsen het niet aan om haar te opereren. In Duitsland is een arts die wel dit soort operaties heeft gedaan en haar wil opereren. Echter deze operatie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Waarschijnlijk zal ze langere tijd opgenomen zijn in het ziekenhuis en zal haar familie daar ook verblijven. Ook dit verblijf wordt niet vergoed. Er zal € 50.000,-- nodig zijn om in alle onkosten te kunnen voorzien. 

Helen van der Zwan, de tante van Annefleur meldt naar aanleiding van de doneeractie het volgende: "In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen verwachten dat we op dag 1 al 10.000 euro hebben opgehaald". Zij vervolgt: "Het doet ons allemaal vreselijk goed dat jullie lieve mensen allemaal zo met onze Fleur meeleven. Het allermooiste van deze actie is dat Annefleur zich enorm gesterkt voelt door alle hartverwarmende berichten waar ze veel kracht uit put".

U kunt doneren via dreamordonate.com/dromen/anne-fleur/

Meer berichten