Foto: aangeleverd

Gemeente Uitgeest ontwikkelt 'Keuzewijzer Thuistechnologie'

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen op een veilige en verantwoorde manier. Dat thuistechnologie daarbij kan helpen, is lang niet bij iedereen bekend. Daarom hebben de gemeenten Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk samen voor inwoners, mantelzorgers en professionals de 'Keuzewijzer Thuistechnologie' ontwikkeld. De keuzewijzer biedt inzicht en overzicht in thuistechnologie. In een paar klikken geeft de website Keuzewijzer onafhankelijk advies op maat.

Inzicht en overzicht

Met één handeling bijvoorbeeld het licht, de gordijnen of huishoudelijke apparaten en de verwarming bedienen. Het kan. Thuistechnologie werkt alleen als het persoonlijk en op maat wordt ingezet. Een succesvolle inzet hangt af van vele factoren zoals de leef- en woonsituatie van de persoon, de nabijheid of beschikbaarheid van hulp en / of de beperkingen. De inzet van thuistechnologie voor iemand die samenleeft met een partner in een eigen woning (voor iemand met beginnende dementie), ziet er anders uit dan voor een alleenwonende persoon (die slechthorend is en die door motorische beperkingen niet vaak de deur uitgaat) in een huurappartement. De keuzewijzer biedt inzicht en overzicht.

Alleen passende oplossingen en onafhankelijk advies

De 'Keuzewijzer' inventariseert de situatie en behoefte van de betreffende inwoner en laat zien welke technologie hierbij in deze specifieke situatie kan helpen. Er worden alleen passende oplossingen getoond die voldoen aan de belangrijkste keurmerken. Het advies is onafhankelijk. De gebruiker krijgt een bondig overzicht van leveranciers van de getoonde oplossingen en kan prijzen en waarderingen opvragen. De wijzer toont handige adressen uit de regio waar men terecht kan voor bijvoorbeeld begeleiding bij installatie. De Keuzewijzer heeft een klantenservice voor maatadvies.

Voor meer informatie: www.thuissignaal.nl/keuzewijzer-thuistechnologie

Meer berichten