Strijden op het Franse circuit
Strijden op het Franse circuit Foto: Kees Siroo

Dubbele winst voor Cliff Kloots op het Franse Circuit Dijon-Prenois

Sport

ONK SuperCup 1000 coureur Cliff Kloots heeft tweemaal achter elkaar de winst weten te pakken tijdens de OWCup races op het Franse circuit Dijon-Prenois. Nick Vlaar eindigt op de zesde en negende positie in het ONK SuperCup 600, zo meldt Karin Ott van Ott motoren gevestigd aan de Middelweg in Uitgeest.

ONK SuperCup 1000 | Race 1

Cliff kende geen geweldige start en zag Nigel Walraven voor hem de eerste bocht in gaan. Bij het ingaan van de tweede ronde wist Cliff de koppositie over te nemen en begon gelijk tempo te maken, een tempo dat alleen Nigel kon volgen. In de tweede ronde noteerde Cliff een rondetijd van 1:20.6, het was dus wel duidelijk dat hij probeerde een gaatje te slaan. Even leek dit te lukken maar ook Nigel voerde het tempo op waarna hij al snel weer in het achterwiel zat van de Yamaha R1 van Cliff. Na een aantal ronden wist Nigel voorbij te komen waarna Cliff besloot een aantal ronden te volgen. Met nog anderhalve ronde te gaan nam Cliff het stokje weer over waarna de coureurs kuip aan kuip streden voor de overwinning tot de eindstreep. Cliff trok aan het langste eind en wist Nigel achter zich te houden met een minimaal verschil van slechts 0.012 seconde.

ONK SuperCup 1000 | Race 2

Tijdens de tweede race verliep de start voor Cliff ongeveer zoals in de eerste race. Nigel Walraven reed voorp en Cliff counterde in de tweede ronde. Ditmaal wist Danny van der Sluis zich te mengen in het gevecht. Een felle strijd over zeven ronden brak los en bij het ingaan van de laatste ronde wist Cliff voorbij te komen aan Nigel en nam de koppositie over. Danny volgde, kwam naar de tweede positie, en ging vervolgens direct voorbij aan Cliff voor de eerste plek. Cliff gaf zich echter niet gewonnen en wist direct terug te slaan en nam met nog drie bochten te gaan de eerste plaats weer over. Cliff kwam wederom als eerste over de finish, gevolgd door Danny en Nigel. Na de race moesten de resultaten de tweedelige race gecombineerd worden en in de uiteindelijke was het ook Cliff die de overwinning opeisde. Met een gat van slechts 0.065 pakte hij de dubbele overwinning.

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 7 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 12 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 15 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 17 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant