Foto: Margreeth Anema

Bistro 't Schippersrijk doneert mooi bedrag aan stichting Make-A-Wish

UITGEEST - Zondag 22 juli organiseerde Bistro 't Schippersrijk voor de tweede keer het unieke hole-in-one evenement waarbij de golfsport en watersport worden gecombineerd. Vanaf het terras van de Bistro konden deelnemers afslaan waarbij het target op ongeveer 40 meter in het water dreef. De drijvende hole werd afgeschermd door linten en de ballen die geslagen werden konden blijven drijven, wel zo milieuvriendelijk en veilig voor het vaarverkeer.

Met medewerking van de 17-jarige Gavin de Gelder, een Uitgeester golftalent met inmiddels handicap 0.2, was het goed toeven op het terras voor de deelnemers. De meesten hadden namelijk bedacht dat Gavin hun ballen mocht slaan, zo konden ze lekker genieten van een hapje en een drankje in het zonnetje en hadden ze meer kans op een hole-in-one. Voor 25 euro werden er tien ballen afgeslagen vanaf de kant. Fanatiek was iedereen wel. Zowel Gavin als de deelnemers die zelf afsloegen werden aangemoedigd en elke swing werd uitgebreid besproken door de toeschouwers.

Joop uit Callantsoog had vroeger een boot en kwam vaak even aanmeren bij Bistro 't Schippersrijk. Nu, zonder boot, komt hij met zijn vrouw nog geregeld gezellig wat drinken op het terras. Hij heeft zich aangemeld als deelnemer en zit zichtbaar te genieten van het spektakel. Hij laat het slaan over aan Gavin. "Ik heb niets met golf en ik zou niet weten waar ik die ballen heensla, in ieder geval niet de goede kant op," zo vertelt hij lachend. Hij vervolgt op serieuzere toon: "Het is belangrijk om mee te doen voor de kinderen, daar gaat het uiteindelijk om."

Gavin heeft het niet makkelijk vandaag: "Ik zou de ballen normaal nooit op deze manier slaan, als het een green zou zijn dan zou ik ze tot tweederde slaan en daarna uit laten rollen. Ik probeer nu veel backspin te gebruiken." "Er staat een redelijk briesje, ook dit heeft invloed op de slag," zo vult de gefocuste Gavin aan. Gavins vader zit vol trots naast zijn zoon: "Het gaat erom dat je goede dingen doet, ook voor een ander," benadrukt vader De Gelder nogmaals.

Sjaak Rijke kwam met het unieke idee nadat hij een soortgelijk toernooi tegenkwam bij de boulevard langs Lake Taupo tijdens een reis naar Nieuw-Zeeland. "Dit kan bij ons ook, wij hebben water, een mooi grasveld langs de kant en een prachtig terras voor de toeschouwers," dacht de creatieve ondernemer. Uiteraard gaat de opbrengst wederom naar een goed doel dat zich inzet voor kinderen: stichting Make-A-Wish. Deze stichting wil kinderen tussen 3 en 18 jaar die ernstig of soms zelfs levensbedreigend ziek zijn een positieve boost geven. Een ervaring die ze sterker maakt en vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen ze door samen de allerliefste wens te laten uitkomen.

Met de hole-in-one middag haalde Bistro 't Schippersrijk maar liefst 550 euro op om te doneren aan dit prachtige goede doel.

Meer berichten