Logo uitgeester.nl
Veel hulpdiensten aanwezig bij dodelijke aanrijding op N203.
Veel hulpdiensten aanwezig bij dodelijke aanrijding op N203. (Foto: Twitter.com/Wis_RenePNH)

Omwonenden geschokt door dodelijk ongeval: "N203 is levensgevaarlijk"

UITGEEST - Omwonenden van de Provincialeweg N203 vinden de weg levensgevaarlijk. Er zijn al meerdere dodelijke ongelukken gebeurd en vorige week woensdag was het weer raak. Drie jonge mensen kwamen om het leven bij een frontale botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen.

Door: Mediapartner NH Nieuws

Cor Vergouw woont al twintig jaar langs de N203. De aanrijding van vorige week gebeurde voor zijn deur. "Ik hoorde een enorme klap toen ik de koeien aan het melken was. Ik rende naar buiten zag de auto in de sloot met omstanders erbij. Het is heel triest wat er gebeurd is. Vooral voor de familie." "Het gaat je niet in de koude kleren zitten. Alle hulptroepen waren er massaal bij. Ik zag op een gegeven moment drie teams bezig met heftig reanimeren. Op m'n land, in de berm en op een soort gemaakt hospitaal door de brandweer." In de auto zaten vijf twintigers. Drie zijn om het leven gekomen.

Cor Vergouw en zijn buurman Harm Terra vinden de Provincialeweg gevaarlijk. "Levensgevaarlijk", zegt Harm. "De weg nodigt uit om hard te rijden en dat doen ze ook. Ik heb nu al meerdere dodelijke ongelukken meegemaakt." Volgens Cor is het onmogelijk om een weg helemaal veilig te maken. "Het ligt aan de gebruikers. Ze rijden te hard, gaan inhalen of letten niet op. Die telefoontjes helpen ook niet."

Racebaan
De afgelopen jaren is er een aantal maatregelen genomen. Zo is aan de kant van Uitgeest een vangrail geplaatst en bij de camping aan de kant van Castricum een vluchtheuvel. "Maar, daar is het bij gebleven", zegt Harm. "Het tussengelegen stuk is een racebaan. Ze zouden over de gehele lengte een vangrail tussen de weg en het fietspad moeten plaatsen. En vooral die snelheid moet omlaag." 

Lees het hele artikel in de papieren versie van de Uitgeester op woensdag 11 juli

Meer berichten