Logo uitgeester.nl
Ook dit jaar: sportiviteit, gezelligheid, kermis en een lekker zonnetje…
Ook dit jaar: sportiviteit, gezelligheid, kermis en een lekker zonnetje… (Foto uit Archief: De Uitgeester )

Kermisloop gaat door dorp en kerk

UITGEEST - Aanstaande zaterdag 30 juni, klinkt om 16.00 uur het startschot voor de 2e editie van de Kermisloop van Uitgeest! "Na het overweldigende succes van vorig jaar is de organisatie van de Stichting Kermisloop Uitgeest er weer voor gaan zitten en hebben we, naar eigen zeggen, wederom een mooi en uitdagend parcours uitgezet", aldus de organisatie.

Met de hulp van lokale ondernemers wordt aanstaande zaterdag de dorpskern gereed gemaakt voor de run. Vanaf 's morgens vroeg worden alle obstakels opgebouwd en het parcours ingericht. Het parcours wordt voorafgaand aan de start uitvoerig getest en om 16.00 uur zal Burgemeester Wendy Verkleij de deelnemers 'wegschieten' voor hun sportieve uitdaging. De lopers zullen onderweg een aantal uitdagende obstakels moeten trotseren, om te beginnen met het doorkruisen van de OLVG Kerk aan de Langebuurt.

"Trots is de organisatie op het feit dat het kerkbestuur haar medewerking wil verlenen aan dit sportieve evenement. Het kerkbestuur heeft laten weten dat zij graag mee willen werken ook omdat zij de kerk een meer maatschappelijk doel willen geven." Het kerkinterieur krijgt binnenkort een make-over en er wordt ruimte gemaakt voor het toelaten van diverse exposities en wellicht kleine concerten of optredens. De kerk zal hierdoor geen functie verandering krijgen, maar zoals de voorzitter van het kerkbestuur dhr. Jonker zegt; "Een functie-uitbreiding!"

De deelnemers zullen hun weg vervolgen en onderweg nog een tal van 'hobbels' tegenkomen. "Bij de run en de obstakels staat veiligheid voorop", aldus de organisatie. Het gaat erom dat iedereen die zich heeft ingeschreven op zijn of haar eigen tempo de loop kan volbrengen en dat het vooral veilig en gezellig is.

De warming-up wordt verzorgd door Lieftingfit, het evenement wordt verder muzikaal omlijst door o.a. DJ Weizen & DJ Drogba en voor de kids staat er een springkussen op het Gemeentehuisplein. Om 19:30 is de prijsuitreiking voor de snelste dame, snelste heer en het snelste team en voor iedere deelnemer is er een schitterende medaille. Aansluitend aan de prijsuitreiking is er nog een verloting, voor alle deelnemers en vrijwilligers, met mooie prijzen.

De organisatie hoopt op een grote opkomst zowel tijdens de loop langs het parcours als na de loop op het Gemeentehuisplein. "Kom dus allemaal aanstaande zaterdag de deelnemers aanmoedigen en na afloop gezellig een drankje doen! Sportiviteit, gezelligheid, kermis en een lekker zonnetje… Dat wordt een TOP dag!"

Meer berichten