Foto: VJPHOTO
Uitgeest

FABO Hobbyvereniging bedankt de Brandweer!

UITGEEST - Het knutselseizoen bij de FABO is weer achter de rug. Op woensdag 6 juni heeft hobbyvereniging FABO het seizoen weer op traditionele wijze kunnen afsluiten met balspuiten op het evenemententerrein bij molen de Kat. Het is prachtig weer en lekker warm. Iedereen heeft er zin in. De brandweer stelt de pomp op bij de brug en rolt alle slangen uit. En de skippybal wordt in het midden van de sloot in positie gelegd. De teams worden ingedeeld.

Als iedereen er klaar voor is stellen twee teams zich ieder aan een kant van de sloot op. De brandweerslangen stevig in de hand. De brandweer voert de druk op en dan …. SPUITEN MAAR! Iedere keer als een team de skippybal tegen de oever aan de overkant duwt wordt er een punt toegekend. Natuurlijk is de skippybal niet de enige die nat wordt. Na de eerste heats druipen de teams van het water. Sommige team konden de druk van de slang niet helemaal goed handelen. Hierdoor kreeg het publiek ook af en toe last van een plaatselijke regenbui.

Tussen het spuiten door waren de kinderen lekker aan het zwemmen in het slootje. Nat waren ze toch al. Het was het een super geslaagde avond waar we weer met veel plezier op terug kunnen kijken. Dit kan niet zonder de inzet van de Uitgeester brandweer. Zij helpen de FABO al jaren bij deze activiteit en daar zijn wij erg blij mee. Daarom willen wij op deze manier de brandweermannen en –vrouwen hartelijk bedanken voor deze geslaagde avond.

Meer berichten