Veel moois te zien tijdens open tuinen weekend in Uitgeest
Veel moois te zien tijdens open tuinen weekend in Uitgeest (Foto: Alfred de Boer)
Uitgeest

Prachtige tuinen te zien in Uitgeest

UITGEEST - Ook dit jaar is er weer een open tuinen weekend 16 en 17 juni van Groei en Bloei in Uitgeest. "Wij hebben dit jaar 11 tuinen om te bezichtigen waar iedereen met veel enthousiasme aan gewerkt heeft", aldus de organisatie.

Dit zijn de adressen die dit jaar mee doen aan de Open Tuinen Weekend. "Zij zetten de poorten voor alle tuin liefhebbers dan ook voor u open, zodat iedereen kan mee genieten."

Langebuurt 31 Basisschool Binnenmeer. (zaterdag en zondag open)
De schooltuintjes zijn bedoeld om kinderen te leren hoe het opkweken van groente en bloemen gaat. Heel leuk om te ervaren dat ze door het zelf te zaaien, oogsten en verkopen enthousiast worden. Sommige leerlingen hebben hierdoor eigen tuintjes aangelegd, thuis of bij opa/oma.

Tolweg naast no.3 De milieutuin (zondag open)
Op Zondag 17 juni is de tuin van De Milieutuin Uitgeest aan de Tolweg open tijdens de open tuindagen van Groei en Bloei. Op deze dag komt de burgemeester van Uitgeest ook langs, want de Milieutuin heeft wat te vieren. Al 40 jaar houdt dit collectief zich namelijk bezig met milieuvriendelijk tuinieren. Hiermee zijn zij, volgens de Universiteit van Wageningen, de oudste buurtmoestuin van Nederland. En er is nog een event: Op zaterdagmiddag 2 juli zal Theater Poppekus langskomen met een interactieve kindervoorstelling over bijen. Zet deze datum alvast in uw agenda. De Milieutuin Uitgeest, Tolweg tegenover nr 6. Open van 10.30 - 16.00 uur.

Geesterweg De volkstuin de Kuil (zondag open)
We zijn gestart met kindertuintjes. Het is de bedoeling dat kinderen onder begeleiding komen tuinieren op onze tuinen. Wij willen kinderen stimuleren om lekker buiten aan de gang te gaan . Dit samen met volwassenen is het een mooie hobby om op een gezonde manier met de natuur om te gaan . Zo zijn er daarom ook veel bloemen en groenten op de volkstuin te vinden.

Uitgeesterweg is tussen tussen nr 35 en 37 (zondag open)
Een grote landsschapstuin met een berkenbos, boomgaard, vijvers , kas en groente- en bloementuin,er is tevens gelegenheid voor koffie, thee of frisdrank.

Westergeest 87A (zaterdag en zondag)
Een ruim opgezette tuin met diverse borders op kleur waarvan dit jaar 2 opnieuw zijn aangeplant. Verschillende vijvers. Fruitbomen. En ook dit jaar weer exposeert Gerda Velzeboer in de tuin met haar tuinbeelden.

Westergeest 10 (zaterdag en zondag open)
Kleine binnen tuin met kunst en toch de moeite waard om zomaar even langs te gaan.

De Vrede 52 (zaterdag en zondag open)
Ook hier is in een nieuwbouw wijk weer een prachtige tuin wat je aan de voorkant niet ziet. Grote diversitijd aan planten.

Hogeweg 66 en 70 (zondag open)
Siertuin, groente tuin en wilde bloemen. De siertuin met leuke hoekjes en groene poortjes van de beuk. Leilinden aan de zijkant van het huis. Schaduw plekjes van de witte berken.

De Kuil 20 (zaterdag en zondag open)
Onze tuin grenst aan een schitterend stukje Uitgeest. Vanuit de tuin hebben wij zicht op viswater De Kuil. Voor ons is dit uitzicht na de 23 jaar dat wij hier wonen nog steeds niet vanzelfsprekend. De natuur zo dicht bij is een cadeautje. Wij hebben getracht; voor zover dit voor een leek mogelijk is, het natuurlijke van dit mooie stukje natuur door te trekken in onze tuin. Wij tuinieren, zoals ik dat noem: los. Planten staan niet keurig in het gelid, maar zijn op een natuurlijke manier gerangschikt. Alsof ze daar toevallig zijn terecht gekomen. In de voortuin en in de achtertuin zijn bronzen beelden geplaatst van kunstenaar Inez Warnaar. Voor speciaal deze tuindagen heeft ook keramist Joop Koopman enkele beelden in de tuin geplaatst. U bent op beide dagen hartelijk welkom in onze tuin op De Kuil 20 in Uitgeest.

Bonkenburg 33 (zaterdag en zondag open)
Grote tuin met veel vaste planten, bollen groenten en fruit.

Meer berichten