Logo uitgeester.nl
Foto: Alfred de Boer
Uitgeest

Collecteren om insecten te redden

UITGEEST - Van maandag 11 juni tot en met zaterdag 16 juni gaan vrijwilligers van Natuurmonumenten in Uitgeest collecteren. De collecte staat dit jaar in het teken van insecten.

Het aantal insecten neemt dramatisch af. En dat is erg, want insecten zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem. Natuurmonumenten roept heel Nederland op om de strijd aan te gaan voor de insecten. Ook Natuurmonumenten neemt extra maatregelen om de leefwereld van insecten te verbeteren. Denk aan een grotere bloemenrijkdom in natuurgebieden, meer afwisseling in het landschap en insectvriendelijk maaibeheer. Wil jij helpen Nederland insectvriendelijker te maken, dan is het nu het moment om te geven.

Actie nodig
"We hadden het niet zo in de gaten, misschien omdat we ze niet misten. Maar het gaat slecht met de bijen, de vlinders en bijna alle andere insecten. Hun aantal neemt in een moordend tempo af. We kunnen deze kleine beestjes niet missen. Ze zijn cruciaal in haast ieder ecosysteem. Als bestuiver, voor een gezonde bodem, als opruimers en als voedsel voor onder andere vogels," licht Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten toe. "Er is dringend actie nodig om de leefwereld van insecten te herstellen. Met 1 euro helpt u al 1 m2 natuur insectvriendelijker te maken. Alle kleine beetjes helpen de kleine beestjes vooruit."

Hou jij ook van de natuur? Geef dan tijdens de collecteweek van Natuurmonumenten! Meer informatie op: www.natuurmonumenten.nl/insect.

Meer berichten