Afbeelding
Foto: FC Uitgeest

FC Uitgeest: fraai slotakkoord van team en Emiel.

Sport Uitgeest

UITGEEST - Ja, hij keek ernaar uit en toch ook weer niet. Zijn laatste officiële wedstrijd in een vertegenwoordigend elftal dat op hoog niveau speelt. Voor FC Uitgeest, de club waar hij de laatste jaren met zoveel plezier gespeeld had. Vooral het kampioenschap vorig seizoen. Dat was mooi en zou hem altijd bijblijven. Het feest, de saamhorigheid, het gelukzalige gevoel van winnen.

Ooit in zijn jonge jaren had hij eens meegetraind bij Ajax maar dat werd niks. Bij ADO'20 in Heemskerk had hij een verdienstelijke carrière maar toch op enig moment werd besloten om samen met broer Thomas naar FC Uitgeest te gaan. Hij lachte maar weer eens zijn brede 'Emiel lach' toen hij de bal, ergens in het niemandsland, op een meter of dertig van de goal, op zich af zag rollen. Zou hij eens wat geks doen in deze laatste wedstrijd? Gewoon de bal een poeier op het doel geven? Zijn ogen volgde de bal terwijl het rechterbeen ver naar achteren zwaaide, klaar om de ruime afstand naar de bal te overbruggen. Precies op het juiste moment, vol op de wreef, raakte hij de bal in het hart. Hij wist het al. Langzaam klimmend, als ware het een stuk vuurwerk, vond het leder de weg naar de goal om enige seconden later met verbijsterende snelheid via de onderkant lat in het doel te slaan, keeper Albers in opperste verbazing achter zich latend. De 'Emiel lach' was een brede grijns geworden. Afscheid nemen doe je in stijl.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder Jordy Duijn, Kick Smit en Paul Groen maar dat bleek tegen het armetierige EDO uit Haarlem geen enkel probleem. Met speels gemak werd een 0-2 voorsprong opgebouwd. Eerst was er in de 16e minuut een sterke actie van Rens Brouwer die opstoomde aan de linkerzijkant om vervolgens Mike Adrichem op maat te bedienen. 0-1. Vervolgens was het in de 27e minuut wederom Mike Adrichem die handig wegdraaide van zijn tegenstander om daarna de bal rustig en beheerst in de hoek te plaatsen. 0-2. In de 44e minuut deed EDO toch iets terug met een fraaie goal van Lomis. 1-2. In de tweede helft was het wachten op de volgende treffer van FCU namelijk het doelpunt van Emiel. 1-3. Dat Tuur er in de 89e minuut nog 2-3 van maakte was voor de statistieken. Zo sloot FC Uitgeest op positieve wijze het seizoen af en mag het met een gerust hart naar het volgende seizoen uitkijken. Met 42 punten en een 6e plaats in de eindrangschikking heeft de ploeg van Florian Wolf goed gepresteerd. Maar, ook niet meer dan dat. In het nieuwe seizoen de lat misschien maar ietsje hoger leggen? Vandaag was er de overwinning maar vooral die ene goal. Van die sympathieke Heemskerker die we gaan missen. Wat een slotakkoord!

De Afvallende Bal wenst u allen een mooie zomer.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, T.Duijn, R.Brouwer, Vrouwe, Hopman, Putter, J.Brouwer (75e de Wit), E,Sinnige, Adrichem (70e Beentjes), Olgers, Dijkkamp (54e Half).

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 2 uur geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Eenzijdig ongeluk op N246 bij Starnmeer 3 uur geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 4 uur geleden
Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 4 uur geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 5 uur geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 22 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 28 mrt, 12:00
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 28 mrt, 10:00
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
Digitale krant