Padel is snel en sociaal "eigenlijk een weerspiegeling van de huidige maatschappij"

Sport Uitgeest

UITGEEST - Eind september heeft TC Uitgeest een primeur met de nieuwe sport: 'Padel'. Trainers Perry en David zijn dolenthousiast over de nieuwe sport.

"De sport is heel snel en sociaal, het is eigenlijk een weerspiegeling van de huidige maatschappij", zegt Perry filosofisch met een glimlach. "Het is een laagdrempelig spel", vult David aan. "De onderhandse service zorgt er bijvoorbeeld voor dat er gelijk spel is, bij tennis moet de service vaak over of is hij snel achter de lijn". Tijdens de ALV in november bleken de leden van TC Uitgeest, die in grote getale kwamen opdagen, erg enthousiast. 95% van de aanwezigen stemden voor de komst van de padelbanen. "Als je we het nu niet doen dan lopen we straks achter de feiten aan", was hetgeen waar iedereen het over eens was.

Perry en David zijn de sport gaan uitproberen en hebben een padelcommissie opgericht. Na 30 september zullen zij clinics organiseren voor leden en niet-leden om kennis te maken met de leuke sport. "Want padel is gewoon fun, je stapt met een goed gevoel de baan af, of je nu wint of verliest", aldus Perry.

Of het een voordeel is als je al goed kan tennissen valt nog te bezien. Technisch gezien, qua slag misschien wel, maar tactisch is het een compleet nieuwe uitdaging. Als je bijvoorbeeld tijdens een tenniswedstrijd smasht is het punt voor jou, maar tijdens padel heeft de tegenpartij eigenlijk alleen maar profijt van een smash: hoe harder je slaat via de muur, hoe makkelijker de tegenstander terug kan slaan. "Met padel kan je overigens wel je tennisspel verbeteren, je krijgt betere reflexen en je volley's worden beter", aldus Perry.

Perry en David mogen ook alvast verklappen dat de padelbanen gehuurd kunnen worden inclusief materiaal. Niet alleen voor leden maar ook voor niet-leden uit Uitgeest of omstreken. Momenteel wordt er een gedeelte gecreëerd op de website van TC Uitgeest waar je de baan kan reserveren. De site zal eind september klaar zijn.

De trainers zijn erg trots dat TC Uitgeest gaat pionieren in de regio en verwachten een hoge opkomst op de opening en tijdens de clinics. "Twee sporten op één club is natuurlijk best uniek en het zal voor de leden ook een leuke afwisseling zijn", zo melden de enthousiaste trainers.

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 31 minuten geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Eenzijdig ongeluk op N246 bij Starnmeer 1 uur geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 2 uur geleden
Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 2 uur geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 3 uur geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 20 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend gisteren
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 28 mrt, 10:00
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
Digitale krant