Afbeelding
Foto: Marianne Jonker

F.C. Uitgeest: verbeten strijd tegen DEM eindigt in remise

Sport Uitgeest

UITGEEST - Nee, vriendelijk was het ook dit keer niet in de onderlinge confrontatie tussen DEM en FC Uitgeest. Was het in Beverwijk destijds al "bloed aan de paal", nu lieten beide partijen zich ook niet onbetuigd. Wederom was er ook dit keer een arbiter aangesteld die dat niet helemaal goed aanvoelde. Natuurlijk is een scheidsrechter nooit oorzaak van onvriendelijkheden in het veld maar kordaat optreden zou zeker geholpen hebben. Gelukkig kon na afloop iedereen vrede hebben met een gelijk spel (1-1) en werden er handjes geschud. Ook tussen spelers die vlak daarvoor elkaars bloed nog wel konden drinken. Zo hoort het ook.

FC Uitgeest startte een beetje in een fantasieopstelling. Dat had alles te maken met spelers die ook moesten optreden in het ICGT-elftal want dat was een bijkomende bijzonderheid vandaag, namelijk dat deze plaatsvond op eerste Pinksterdag en dat weekend is al 33 jaar lang gereserveerd voor het ICGT. Improviseren dus voor trainer Florian Wolf.

Het begon allemaal nog best aardig. Over en weer waren er kansen maar het was FC Uitgeest dat toesloeg. Een geweldige dieptepass op maat van Jordy Duijn in de 10e minuut werd door de weg sprintende Jorn Brouwer goed ingeschat. Op fraaie wijze controleerde hij de bal om vervolgens keeper Adrichem kansloos te laten. 1-0. Dat DEM daar knap chagrijnig over was bleek uit een keten van onvriendelijkheden die daarop volgde. Nare overtredingen en voortdurend commentaar op de arbiter zorgden voor een lichtelijk explosief sfeertje.

Dat patroon herhaalde zich in de tweede helft waarbij er ondertussen ook nog gevoetbald werd. Natuurlijk vocht DEM voor zijn laatste theoretisch kans om kampioen te worden of in ieder geval tweede te worden achter Fortuna Wormerveer (overigens deze zondag de terechte kampioen geworden) om daarmee een betere uitgangspositie te krijgen voor de nacompetitie. Maar dat was geen rechtvaardiging voor de talloze overtredingen.

In de 71e minuut volgde de beloning voor hun inspanningen. Een fraaie voorzet leek door Stals in het doel gewerkt te worden maar later bleek ook de voet van Paul Groen eraan gezeten te hebben. In ieder geval was er een gelijkmaker. 1-1. Beide partijen gingen daarna verder waar ze qua onvriendelijkheden gebleven waren, creëerden nog wat kansen maar wisten niet meer tot scoren te komen. Daarmee herstelde FCU zich enigszins van de vervelende 5-0 nederlaag tegen AGB en wist DEM na afloop dat Fortuna Womerveer kampioen was geworden. Voor FC Uitgeest rest nog de uitwedstrijd tegen EDO. Een mooie kans voor spelers die afscheid nemen om zich nog eenmaal te laten zien.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Roos, de Wit, Groen, Vrouwe, E.Sinnige, Putter, Brouwer, Schilp (55e Hopman), Smit (72e Olgers), Adrichem, Duijn (62e Dijkkamp).

Bakkum en Krookspeler van het seizoen 17-18: Paul Groen.

Doodzonde maar te respecteren is de beslissing van centrale verdediger Paul Groen om aan het einde van het seizoen te stoppen. Werk, voetbal en plezier laten zich niet meer zo goed combineren dus werd het voor FC Uitgeest jammerlijke conclusie. Paul kan met opgeheven hoofd stoppen want maar liefst drie keer (inclusief deze wedstrijd tegen DEM) werd hij het afgelopen seizoen gekozen tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Met verreweg het hoogste gemiddelde mag hij zijn voetballoopbaan afsluiten met zijn verkiezing tot speler van het jaar. Een trofee die hem na afloop werd overhandigd door sponsor Jan Bakkum in het bijzijn van de pupil van de week Sil. Paul gefeliciteerd.

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 1 minuut geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 3 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 8 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant