De ICGT-Vloggers leggen alles vast op camera.
De ICGT-Vloggers leggen alles vast op camera. Foto: Alfred de Boer

Bijna 300 vrijwilligers actief tijdens het ICGT 2018

Sport Uitgeest

UITGEEST - Het ICGT 2018 toernooi is inmiddels van start gegaan. Zo'n driehonderd vrijwilligers staan in het pinksterweekend paraat om alle wedstrijden en festiviteiten in goede banen te leiden.

De meeste vrijwilligers hebben ook gewoon een baan en nu het evenement in zicht komt hebben zij het druk, heel druk.

Vier dagen liveradio
Een van de vrijwilligers die vier dagen te vinden zal zijn op het sportcomplex is de 65-jarige Rob Offerhaus. Rob is met pensioen en sport is zijn grote hobby, in alle facetten. Hij presenteert OSU-Sportief op zondagmiddag en houdt de luisteraars op de hoogte van alle sportuitslagen van de lokale sportverenigingen, van voetbal tot postduiven. Rob zal live verslag doen van iedere wedstrijd tijdens het ICGT en verzorgt de interviews met spelers en betrokkenen. Het interview dat hem het meest bijstaat is dat met 'mister Ajax' Sjaak Swart. Rob ziet Manchester United als grote kanshebber om het toernooi te winnen.

Broodjes voor het ICGT
Karin Wolken zet zich ook al jaren in tijdens het ICGT, zij smeert de broodjes samen met twintig andere vrijwilligers, voornamelijk uit de damesteams. Ze starten 's morgens vroeg, zittend aan lange tafels worden de broodjes belegd met kaas en vleeswaren. Daarna worden ze verdeeld in tassen die in de koeling worden gezet. Als het etenstijd is halen de teamassistenten de tassen op voor de hongerige spelers. Daarnaast zal Karin ook tijdens de feestavond de garderobe voor haar rekening nemen, samen met leden van Popkoor Surprising. Karin durft niet te zeggen wie het toernooi gaat winnen, haar man Henk denkt na lang aarzelen dat Manchester United er met de winst vandoor zal gaan.

ICGT-liefde
Marco Bossema zit al sinds jaar en dag in het secretariaat van het ICGT. Toen hij twaalf jaar geleden zijn vrouw Annet ontmoette zei hij tegen haar dat hij wel ieder jaar een evenement had tijdens Pinksteren en dat zij dan misschien ook moest helpen. Annette smeert dan ook de broodjes, samen met Karin en de twintig andere dames. Marco heeft zelf meegespeeld tijdens het ICGT in 1986. Op zijn 45ste is hij gestopt met voetbal. "Ik vond het tijd om te stoppen toen ik echt alleen nog maar voorbijgelopen werd," aldus Marco, die enorm veel zin heeft in het pinksterweekend. Marco vindt de uitkomst van het toernooi moeilijk te voorspellen. Hij laat zich geen rad voor ogen draaien door de bekende namen Manchester United en Real Madrid. "Ook AZ heeft een goede kans, zij willen gewoon wat laten zien op regionaal niveau."

Van jong tot oud
Tijl Stuifbergen is een van de jongste vrijwilligers, hij begon op zijn tiende in het wedstrijdsecretariaat en gaat nu zijn derde jaar in. Tijl is een harde werker, hij weet van aanpakken. Marja, Ria en Inge zijn sinds acht jaar de gastvrouwen van het ICGT toernooi. Zij zorgen voor het rooster van de vrijwilligers en voorzien ze van drankjes en eten. "Er zijn heel wat mondjes te vullen," aldus Inge. Twee maanden voor het toernooi van start gaat beginnen de dames met het inplannen van de trouwe schare aan vrijwilligers. Ben Schuddeboom bijvoorbeeld is al voor de 33ste keer actief, vanaf het begin dus. Het is naast een gezellig voetbaltoernooi dus ook een soort reünie voor de vrijwilligers. De dames hebben er zichtbaar veel plezier in.

Vloggers leggen alles vast
De 24-jarige Thomas Groen, verpleegkundige in het AMC, maakt deel uit van de sponsorcommissie. Hij is aanspreekpunt voor bestaande sponsoren en benadert nieuwe sponsoren. Ook helpt hij met het op- en afbouwen van de tent. Hij speelt al sinds zijn vierde bij FC Uitgeest en heeft zelf ook meegedaan aan het ICGT. Manchester United maakt een grote kans, maar hij is groot fan van Real Madrid en denkt dat zij een tandje bijzetten omdat ze een revanche willen nadat ze vorig jaar in de halve finale door strafschoppen verloren van Benefica. Vloggers Sam Bakker, Wouter, Tjebbe, Bruce, Finn en Sam Claus leggen zoveel mogelijk activiteiten vast met de camera. Daarna maken ze er een mooi filmpje van zodat iedereen kan meegenieten van dit geweldige weekend. De jongens studeren nog en werken daarnaast bij Hotel Van der Valk in Akersloot, een van de sponsoren. Ze hopen dat FC Uitgeest het ICGT 2018 wint. "Alles is mogelijk, volgens de positieve teamgenoten. Maar als ze reëel zijn denken ze toch dat Manchester United de grootste kanshebber is.

Al met al wordt het een druk pinksterweekend voor de vrijwilligers en een ding is zeker: zonder vrijwilligers zou het toernooi niet bestaan. Het enthousiasme straalt van ze af en zij zullen dit zonder twijfel overbrengen aan de bezoekers, de spelers en andere belangstellenden.

Door: Margreeth Anema

Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 4 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 7 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 12 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant