Woman of the Match: Danique van Weelden.
Woman of the Match: Danique van Weelden. Foto: FC Uitgeest

Vrouwen Uitgeest weten kampioenschap ADO'20 niet te voorkomen

Sport Uitgeest

Op een mooie zonnige voetbalzondag kon ADO'20, 22 april kampioen worden van de vierde klasse als het van het thuisspelende Uitgeest kon winnen. Dat thuisvoordeel van Uitgeest werd tenietgedaan door de massale toestroom van Heemskerkse supporters.

Toch was Uitgeest niet van plan ADO dat kampioenschap zomaar cadeau te doen, dus werd een nieuwe tactiek uitgeprobeerd. Het eerste half uur ging de wedstrijd, met een hoog baltempo, gelijk op. Vooral Floor Glorie was een sta-in-de-weg voor de tegenstander. Toch wist ADO op voorsprong te komen. Door onnodig balverlies op het middenveld wist ADO door te breken en daarmee de 0-1 te maken. Toen eenmaal de ban was gebroken door die eerste tegengoal, leek het ineens hard te gaan. Niet veel later kreeg Uitgeest nog twee tegengoals om haar oren, 0-3. Gelukkig deed Uitgeest vlak voor rust nog wel iets terug. Nadat Sanne Kaandorp onreglementair was afgestopt vlak buiten het strafschopgebied, mocht Anouk de Goede de bal klaarleggen voor haar 'minder goede' linker. Ze krulde de bal prachtig langs de muur en buiten het bereik van de keeper, 1-3.

Ook in de tweede helft ging het eerste half uur weer gelijk op. Uitgeest speelde leuk voetbal, maar ook ADO liet zien waarom zij om het kampioenschap strijden. De wedstrijd werd beslist in de 75e minuut toen ADO vanuit een counter de 1-4 binnen wist te tikken. Nog geen twee minuten later lag ook de 1-5 erin na een goede aanval. Dit was tevens de eindstand, wat betekende dat ADO'20 officieel de kampioen in de vierde klasse C was geworden. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het een redelijk gelijkwaardige en sportieve wedstrijd met twee voetballende ploegen. ADO'20 was overall wel de betere ploeg en ook de terechte kampioen dit seizoen.

Woman of the Match: Danique van Weelden
Door haar goede positionering konden haar vingertoppen meerdere keren een laatste redding bieden.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 2 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 6 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00