Afbeelding
Foto: Marloes Blok / Marloesblokfotografie.nl

Veel belangstelling voor Open Watersportdag

Algemeen Uitgeest

Ieder jaar organiseert het Watersportcentrum Uitgeest een Open Watersportdag. Dit jaar vond op zondag 22 april de 34ste editie plaats. 

Veel gezinnen uit de wijde omtrek van Uitgeest hadden er een dagje uit van gemaakt, de 34ste Open Watersportdag aan het Uitgeestermeer, georganiseerd door Watersportcentrum Uitgeest. Het was weer een groot succes. Het weer werkte natuurlijk ook prima mee, het was een stralende dag. De bezoekers kwamen van heinde en verre, zij konden hun auto alleen nog kwijt in de berm van de Broekpolderweg. Vanaf daar was het een stukje lopen, maar dat vonden de enthousiaste watersportliefhebbers geen probleem.

Er was van alles te doen voor zowel jong als oud. Demonstraties van oude ambachten, een zeemansmarkt, belangstellenden konden meezeilen met de zeilschool en bij Bistro Schippersrijk konden bezoekers lekker eten en een verkoelend drankje halen. De Noord-Hollandse bierbrouwerij, sinds kort gevestigd bij het Watersportcentrum Uitgeest, opende zijn deuren voor het publiek en in de Caribbean Bar gingen de voetjes van de vloer tijdens wervelende optredens van o.a. de Amigos Latinos en Bernard Karsten.

Eén van de hoogtepunten was de badeendjesrace, georganiseerd door de Rotaryclub Heemskerk—Uitgeest. Vijftienhonderd genummerde eendjes werden door de burgemeester en de brandweer van Uitgeest naar het einde van het parcours gespoten. Bij de kraam van de Rotary waren loten te koop, als deze correspondeerden met een van de eerste eendjes die over de finish kwamen kon de gelukkige winnaar rekenen op een prachtige prijs, beschikbaar gesteld door een van de sponsoren. Er werd maar liefst € 2018,- opgehaald voor het goede doel.

Bij de Caribbean Bar staat UItgeester Jan "mijn achternaam hoeft niet in de krant" een biertje te drinken. "Wij zijn lekker op de fiets en ik sta hier met mijn vrouw. Terwijl wij hier een borrel drinken zijn mijn zoons bij de Aquabubbels. Zolang zij zich vermaken blijven we gezellig even hangen". Hij vervolgt: "Wij komen elk jaar naar de Open Watersportdag, we hebben zelf geen boot hoor, maar het is zo'n unieke plek hier aan het water, gewoon genieten." Bij de badeendjesrace mag de 10-jarige Jasper onder begeleiding van een brandweerman even de spuit uitproberen. Hij heeft eigenlijk geen tijd om te praten. Ik vraag hem of het zwaar is en dat beaamt hij. Verder is hij volledig gefocust. Zijn broertje staat naast hem en vindt het prachtig, maar nog mooier vindt hij de Aquabubbels. Hij is al twee keer geweest, zo vertelt hij enthousiast.

De organisatie, die de dag ervoor al in touw was om alles op te bouwen, kan terugkijken op een zeer geslaagde 34ste editie van de Open Watersportdag.

Door: Margreeth Anema

Afbeelding
Afbeelding
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 9 uur geleden
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 13 uur geleden 2
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 15 uur geleden
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00 1
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00
Krommenieër Woudpolder.
Ontdek fietsend de Krommenieër Woudpolder 15 apr, 10:00
Impressie Meetlocatie.
Informatieavond over woningbouw Meetlocatie 15 apr, 10:00
Aanleg en het onderhoud van twee ondergrondse hoogspanningsverbindingen door Tennet.
Belemmeringswet Privaatrecht 15 apr, 09:00
Grutto's plasdras.
Weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 14 apr, 16:00
Vanaf het water heb je een mooie kijk op de omgeving. Kano je ook een keer mee?
Kano je woensdagavond 17 of 24 april eens mee? 14 apr, 10:00
Oplaadpalen bij bedrijf.
Volg op donderdag 23 mei digitale bijeenkomst zero-emissie zones 13 apr, 15:00
Digitale krant