Afbeelding
Foto: Aangeleverd
video

Musical SISTERs in ACTion van het Jac. P. Thijsse College was goddelijk geweldig

Algemeen Castricum

Op 10, 11 en 12 april was de opvoering van de jaarlijkse musical van het Jac. P. Thijsse College in Castricum. De musical was dit jaar 'SISTERs in ACTion'.

De staande ovatie en het gigantische applaus dat na de voorstelling losbarstte in de aula van het Jac. P. Thijsse College, geven aan dat SISTERs in ACTion zéker een musical is die de boeken ingaat als één van de top voorstellingen van JPTeens on Stage. Na het succes van de musical TARZ on Stage in het Kennemer theater was het een uitdaging om dat te evenaren.

Met een cast van 43 leerlingen uit alle jaarlagen en niveaus van de school is het weer gelukt een prachtige musical neer te zetten.

Fabienne Mulder (3vwo) als Moeder Overste en Teun Sombroek (3vwo) als Monseigneur O'Hara leiden het klooster met glansrollen voor Merel Koning (3vwo) als zuster Maria Patricia en Susan Overbeek (4vwo) als zuster Maria Roberta. Twan Bosschaart (5vwo) zet een dijk van een crimineel neer en ook zijn hulpjes TJ (Lewi Hishal 3havo), Joey (Mika Nelis 3mavo), Benito (Max Vessies 3havo) en Pablo (Jens Glerum 3mavo) voegen enorm veel humor toe aan het verhaal. De stuntelige politieagent 'Natte Harry' werd zeer goed gespeeld door Joep Kok (3havo). Maar ster van de show is toch echt Fleur Tiemeijer (4havo) als Deloris van Cartier. In de humorvolle rol laat ze zien wat ze in huis heeft: naast een dijk van een stem ook een geweldige acteerprestatie. Daarnaast geeft het koor van de nonnen verschillende goddelijke odes aan de Lieve Heer, maar daarbij ook flinke statements. Fabulous Baby, Onbekend Bestaan en Ik Wil Genade brengen, naast veel glitter, glamour en geweldige zang, ook prachtige boodschappen.

SISTERs in ACTion is een onwaarschijnlijk verhaal dat niettemin overtuigt. Als je die nonnen in het begin extra vals het Sanctus hoort zingen, kun je je niet voorstellen dat ze, geïnspireerd door Deloris, op slag een prachtig swingend koor kunnen zijn. Maar dat zijn ze wel en alle scènes met de nonnen zijn heerlijk om te zien en te horen. Het is onweerstaanbaar als die leerlingen in habijt, met bijbehorende danspassen, soul en disco zingen. De spelvreugde spat er vanaf bij de musicalgroep van het Jac. P. Thijsse College.

SISTERs in ACTion was vooral grappig en sensationeel, maar ook ontroerend en overweldigend. Spectaculaire kleding van Greet Verkleedt en dans vormen de basis voor: een show waar je u tegen zegt. Of U, in dit geval. Wie gaat er mee biechten?

Bekijk de mooie videoreportage, gemaakt door RTV IJmond:

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 1 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 5 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 7 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 21 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant