Afbeelding

Scooterdief aangehouden en aanrijdingen

Politie Uitgeest

Naar aanleiding van een tip van een inwoner van Uitgeest, dat er zich op zaterdag 7 april 2018 omstreeks 03.00 uur een man zich verdacht ophield bij een scooter nabij de gemeentewerf aan de Molenwerf te Uitgeest, werd op de Geesterweg een 26-jarige man aangehouden.

De man was gevolgd door de tipgever en werd op zijn aanwijzen gecontroleerd door de politie. Uit de controle bleek dat de man reed op een scooter die als gestolen stond gesignaleerd en tevens voorzien was van een valse kentekenplaat. Tevens had de man goederen van geen waarde bij zich, die hij mogelijk had weggenomen vanaf de gemeentewerf.

Aanrijding met letsel.
Op donderdag 5 april vond er een aanrijding plaats tussen een motorrijdster en vier personenauto's. Een 54 jarige vrouw kreeg motorrijles op de Westerwerf en wilde tussen geparkeerd staande auto's doorrijden. Dit ging echter niet goed, waarna zij met haar motorfiets in aanraking kwam met de geparkeerd staande auto's. Ten gevolge van het ongeval bekwam de vrouw vermoedelijk een dubbele bovenbeenbreuk.

Aanrijdingen op de Provincialeweg N203 te Uitgeest.
Op zaterdag 7 april 2018 ontstonden er twee aanrijdingen op de Provincialeweg N203.
De eerste vond plaats omstreeks 14.27 uur nabij de oprit naar de Rijksweg A9 in de richting van Uitgeest. Bij de kruising van de N203 en de oprit naar de Rijksweg A9 stonden er personenauto's te wachten voor het rode licht. Dit werd te laat opgemerkt door een achterop komende automobilist, die vervolgens met zijn auto tegen de achterste auto reed. Achter hem reden er nog 2 auto's te snel en die konden ook niet op tijd stoppen. Een behoorlijke kop/staart aanrijding ontstond en er raakten 5 auto's beschadigd, waarvan er drie moesten worden afgesleept. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De tweede aanrijding vond plaats omstreeks 17.51 uur op de kruising van de N203 met de Geesterweg. Komende vanuit de richting Limmen en gaande in de richting van Krommenie reed een personenauto over de Provincialeweg N203 en moest stoppen voor het rode verkeerslicht. Terwijl hij stilstond kwam er van achter een personenauto aanrijden,  waarvan degene die de auto bestuurde volgens de stilstaande bestuurder een telefoon vasthield. Kennelijk lette deze bestuurder niet goed op, want een kop staart aanrijding was het gevolg. Ook hier werd een voertuig afgesleept en waren er geen gewonden.

Tevens werden er weer snelheidscontroles gehouden op de Provincialeweg N203, waarbij 78 bestuurders de snelheid overtraden. Gezien bovenstaande aanrijdingen zullen deze controles blijven worden uitgevoerd.

Parkeren op de Kuil/Zienlaan.
Zoals eerder vermeld heeft de gemeente extra borden en voorzieningen aangebracht om het fout parkeren tegen te gaan op de Zienlaan en de Kuil. Afgelopen weekend is er door de politie extra inzet op gepleegd. Er werden 5 overtredingen geconstateerd. De eigenaren van die auto's hebben dan ook een bekeuring gekregen.

Bron: De Politie

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 7 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 11 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 13 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant