Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuisbij - het dagboek van Jan

Column Jan Baaij

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij Thuisbij Uitgeest.

"Volgens het team van de 'Uitgeester Thuisbijers', zat het er dik in, dat 'bekendheid' kon uitgroeien tot vriendschap."

Vrijdag 30 maart 2018
Helaas hadden we bij Thuisbij een pilatus-vrije aflevering deze week. Een en ander hield verband met de vrije vrijdag voor onze lerares Marrigje. Ze was vrij op het terrein van de gym-oefeningen. De ballen bleven dus opgeborgen in de bekende opberg-zak. Maar we hadden wel een andere lerares over de vloer. Het was een oude bekende, namelijk Natasja. Haar aanwezigheid betekende een verrukkelijke maaltijd tussen de middag. Er hing al de hele ochtend een zalige lucht in onze woonkeuken.

Onder de nijvere handen van Jan's schoondochter Natasja ontstond het ene lekkere gerecht-onderdeel van de Indische Rendang na het andere in het ene na het andere pannetje. De puzzelaars en de rummicubbers hadden de grootste moeite niet voortdurend hun neuzen op te halen. Zo - wisten zij naderhand - ruikt Indische Rendang. Dat vergeet je als Natasja gekookt heeft nooit meer.

Behalve Natasja waren er nog twee gasten bij Thuisbij, namelijk Linda en Jan uit Slagharen. Die waren op een aparte manier aan ons adres gekomen. Jan bladerde in een gids voor Thuisbij-vestigingen op zoek naar een geschikt adres voor hun wens. Want Linda (de casemanager) en Jan (de accountmanager) uit Slagharen waren tot de ontdekking gekomen dat het leven uit meer dan werken voor een baas bestond. Ze hadden al gauw een lijstje met Thuisbij-adressen. Maar ja, hoe weet je dat een gevonden adres precies is wat je zoekt?

Je waagt er eens een telefoontje aan. Een beetje stom-toevallig kregen ze onze Rob van Thuisbij aan de lijn. Hij sprak precies de taal die Linda en Jan goed verstonden. Zover ligt Slagharen niet bij Staphorst vandaan en dus verstonden zij hun wederzijdse dialecten meer dan uitstekend. Ze spraken af eens in Uitgeest langs te komen. Dat werd dus vandaag, om eens goed te praten en na het zakelijk oriënteren eens ontspannen mee te eten. Vanaf dat moment aan de middagtafel werden wij – Uitgeester Thuisbijers – en zij Slaghaarders – getuigen van een groeiende wederzijdse bekendheid met elkaar. Volgens het team van de Uitgeester Thuisbijers zat het er dik in, dat 'bekendheid' kon uitgroeien tot vriendschap. Zo kon de Goede Vrijdag uitgroeien tot een Goede Vrijdag.

Zo zou onze Rob tot een bekende franchiser in Slagharen en omgeving uitgroeien. Aan het van genoegen glimmende gezicht van Natasja te oordelen behoorde een workshop Indisch koken voor de Slagharense horeca beslist tot de mogelijkheden.

Lees alle dagboekverslagen op http://uitgeest.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 56 minuten geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 14 uur geleden
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 19 uur geleden
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 19 uur geleden
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 23 uur geleden
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00 3
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Te zien is de personenauto, via de provincialeweg op het naastgelegen fietspad beland.
Ernstig ongeluk op N203 bij Uitgeest 26 mrt, 11:08
Paaseieren zoeken was een groot succes bij FC Uitgeest!
Paaseieren zoeken bij FC Uitgeest 25 mrt, 16:00
Digitale krant