Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren maand april

Algemeen Uitgeest

FIETSEN op E-BIKE start op woensdag 4 april, als het weer het toelaat. Er wordt rustig begonnen. "We starten vanaf Dorpshuis de Zwaan, welke kant wij op fietsen hangt van de wind af (het liefst terug voor de wind). We vertrekken om 09.30 uur met een E-bike, onderweg wordt ergens koffie gedronken met wat lekkers erbij. We nemen een broodje mee, deze eten we onderweg ergens in de natuur op. Met elkaar maken wij er een gezellige dag van. Op deze manier komen wij op afstanden van ± 60-70 kilometer." Aldus de organisatie. Er zijn mogelijkheden genoeg om elke week een andere kant op te fietsen. U fietst op eigen risico. Wekelijks op woensdagmorgen (bij goed weer), start om 09.30 uur (vanuit Dorpshuis de Zwaan) tot ongeveer 15.00 uur. Deelname is gratis, koffie/thee en wat lekkers zijn voor eigen rekening. Inlichtingen, telefoonnummer 0621430570, Arie Sengers.

BINGO op woensdag 4 april. Op deze bingomiddag kunt u prachtige prijzen winnen en het is elke keer weer gezellig. Zaal open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kosten € 5,-- voor een bingokaart. Er worden 3 ronden gespeeld. Vooraf opgeven is niet nodig.

MODESHOW op woensdag 18 april. Voor deze modeshows is modehuis Marion Mode uitgenodigd. De modellen showen op de catwalk de nieuwste mode. Na afloop is er voldoende gelegenheid om de kleding te passen. Er is een paskamer aanwezig. Er worden twee waardebonnen van € 25,-- verloot. Uw entreekaartje is tevens uw lotnummer. Dit is elke keer weer een gezellige middag, waarop u de nieuwe mode van het komend seizoen kunt bekijken. Woensdag 18 april van 14.00 – 16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten € 2,-- inclusief koffie/thee en cake in de pauze.

WORKSHOP 'DIGID' 19 en 26 april. Tijdens deze workshop leert u hoe u een DigiD aanvraagt, activeert en gebruikt, informatie kunt vinden op websites van gemeenten en andere overheidsorganisaties, in te loggen in persoonlijke omgevingen van websites van de overheid, zoals Mijn toeslagen en werk.nl, online formulieren en toeslagen kunt aanvragen en afspraken kunt maken met overheidsinstanties. DigiD is bedoeld voor mensen die al een beetje met internet kunnen omgaan: u kunt werken met een toetsenbord en muis, heeft een e-mailadres en thuis internet. Van 09.30 – 11.30 uur. Kosten € 8,-- voor 2 bijeenkomsten inclusief koffie/thee.

REPAIR CAFÉ op donderdag 19 april. De Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) organiseert maandelijks het Repair Café. Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u gaan helpen met reparatie aan: kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators computers, kleine huishoudelijke apparaten. Reparaties zijn kosteloos, maar u dient zelf zorg te dragen voor materialen die nodig zijn om een reparatie te verrichten. Van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

COMPUTERSPREEKUUR op donderdag 19 april. Heeft u problemen met of vragen hebben over het gebruik van uw laptop, iPad of Tablet? Dan kunt u op dit spreekuur terecht. Er is een deskundige vrijwilliger aanwezig die u hulp biedt. Dit is geen cursus of workshop en niet bedoeld voor reparaties. Het computerspreekuur wordt gelijktijdig met het Repair Café gehouden. Van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

DAGBUSTOCHT BOLLENVELDEN en SCHEVENINGEN op woensdag 25 april. Om 9.00 uur vertrekt de bus richting Den Haag/Scheveningen. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie en gebak. In Sassenheim komt een gids in de bus voor een mooie toer langs de bollenvelden. Er staan dan veel bloembollen in bloei en is er volop bedrijvigheid in de streek. Na een tocht van ongeveer 5 kwartier zullen zij verder richting Scheveningen rijden voor een lunch. Na de lunch staat de boulevardtrein klaar om een rondrit te gaan maken door Scheveningen. Na de rit met het treintje heeft u nog even de tijd om op eigen gelegenheid wat te winkelen, ergens wat te drinken of wat rond te lopen. Vertrek om 09.00 uur. Retour naar Uitgeest om 17.00 uur. Bijdrage € 39,-- Dit is inclusief vervoer per touringcar, 2x koffie en gebak, broodmaaltijd (met kroket) en rondrit met boulevardtrein van ca. 3 kwartier. U dient voor deelname aan deze dag redelijk goed ter been te zijn: rollators worden niet meegenomen. Wees er snel bij, want er zijn nog enkele vrije plaatsen.

GEZOCHT: BEGELEIDSTER VOOR BIJ DE KOFFIEPLUS De KoffiePlus is een wekelijkse ontmoetingsochtend waar mensen, die van contact en gezelligheid houden, gelijkgestemden ontmoeten. Er wordt gezamenlijk koffie en thee gedronken, spelletjes gedaan en geluncht. Wegens het vertrek van één van de begeleidsters (in april) is men op zoek naar een nieuwe begeleidster die, samen met 3 andere begeleidsters, eens in de twee weken (op de maandag van ± 09.00 – 13.15 uur) wil komen helpen. Tevens zoeken zij een invalbegeleidster.

INFORMATIE EN OPGAVE: Op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook onze website: www.uitgeestersenioren.nl. Het kantoor van de S.U.S. is voor publiek geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 – 12.30 uur.

Bron en foto: Stichting Uitgeester Senioren

Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 13 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 17 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 20 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Digitale krant