Jordy Duijn wist zondag twee keer te scoren tegen Zeeburgia. Foto: Marianne Jonker

FC Uitgeest voorwaarts en misschien opwaarts

Sport Uitgeest

"Als de geest van Bok de Korver zich warm loopt langs de lijn en de kreet Sparta naar vore boven het kasteel uitstijgt, weten wij de tijd gekomen ons te gorden tot den strijd". Mooie eerste zinnen uit het beroemde Sparta gedicht van Jules Deelder.

Door: De Afvallende Bal

Zondag 25 maart werd het fraai verbeeld door een goed spelend FC Uitgeest dat een zwaarbevochten 2-3 overwinning boekte op het sterke en veel te laag op de ranglijst staande Zeeburgia. Dat alles in een wedstrijd die vanaf minuut één boeide omdat ook in Zeeburgia deze zondag "de geest van Bok de Korver" waarde. Prachtige club overigens dat Zeeburgia, gelegen op een steenworp afstand van waar eens het roemruchte Ajax-stadion de Meer huisde en de wijk waar Johan Cruijff zichzelf leerde pingelen. Sinds februari dit jaar beschikt de club over een prachtig nieuw complex met drie kunstgrasvelden en een mooi gebouw met kleedkamers en een kantine. Als enige "multi culti"club weet de club zich knap te handhaven in een buurt (Watergraafsmeer) die in toenemende mate bewoond wordt door hipsters met bakfietsen, een goede baan en dito voetbalclubs.

FC Uitgeest kon nog niet beschikken over de geblesseerde Emiel Sinnige, Sven Koning en Mike Adrichem terwijl Jelle Hopman nog een schorsing moest uitzitten. Daardoor mocht Nayshel Marchena weer eens in de basis starten. FC Uitgeest had zichzelf een vliegende start kunnen verwerven als Mark Dijkkamp in de 4e minuut vlak voor keeper Vrede zijn voet wat meedogenlozer tegen de bal had gezet. Vrede kon redden. Zeeburgia liet zich niet onbetuigd. Onder leiding van de voortreffelijk spelende Schaken kregen de Amsterdammers kansen maar vooralsnog wist keeper Paul Roos zijn doel schoon te houden. In de 20e minuut was het aan de andere kant wel raak. Goed doorzetten van Mark Dijkkamp bracht de bal bij de met de week beter spelende Jordy Duijn die op lepe wijze met een schuiver keeper Vrede wist te verrassen. 0-1. Knullig was de wijze waarop de voorsprong weer werd weggegeven. Nayshel Marchena gleed weg waardoor Tissoudali ineens alleen voor keeper Paul Roos stond. 1-1. Nadat Paul Groen en Jorn Brouwer FCU bijna weer op voorsprong wisten te zetten was het toch weer Zeeburgia dat toesloeg. Fraai was in de 44e minuut de wijze waarop uitblinker Schaken een vrije trap (verdiend na een mooie solo van Davies) in de hoek krulde. 2-1.Huiswerk in de rust dus. Het middenveld, onder leiding van de vandaag goed spelende Mike Olgers, schoof een meter of tien naar voren en verhoogde daarmee de druk op Zeeburgia. Weer Jordy Duijn beloonde de gasten in de 64e minuut door na goed voorwerk van Mike Olgers de bal beheerst achter keeper Vrede te plaatsen. 2-2.

Ondertussen had Lester Half zijn opwachting gemaakt en die deed terstond van zich spreken. Een fraaie steekpass van Mike Olgers werd in de 67e minuut snel en handig met buitenkant linkervoet beroerd waardoor keeper Vrede kansloos was. 2-3. Daarna golfde de wedstrijd in een boeiend schouwspel heen en weer waarbij er voor beide teams scoringsmogelijkheden waren. Keeper Paul Roos wist echter zijn doel schoon te houden. Zo konden er drie punten worden ingepakt en kan FC Uitgeest de blik naar boven blijven richten. "In de geest van Bok de Korver".

Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 1 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.