Woman of the match: Roxanne Kortekaas
Woman of the match: Roxanne Kortekaas Foto: Aangeleverd

Vrouwen Uitgeest tonen veerkracht

Sport Uitgeest

Zondag 15 maart stond de lastige uitwedstrijd tegen SVA VR1 op het programma. Een tegenstander waar Uitgeest, ondanks de lagere klassering, veel moeite mee heeft gehad tijdens eerdere confrontaties.

Uitgeest begon, niet voor het eerst dit seizoen, erg slap aan de wedstrijd. SVA, daarentegen, was wel scherp en stond binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. Na deze valse start, was Uitgeest gelukkig weer volledig bij de les en kwamen zij ijzersterk terug. Nog geen vijf minuten later was de stand alweer gelijk, dankzij de zusjes Kortekaas. Daniëlle kopte een prachtige voorzet van Sanne Kaandorp langs de keeper en grote zus Roxanne deed het nog net iets mooier. Na een goede dieptepass van Tanja Langendijk, legde Danielle de bal terug op Roxanne en krulde zij de bal fantastisch in de verre hoek, 2-2. De resterende dertig minuten van de eerste helft vielen geen doelpunten meer, maar had Uitgeest wel het vertouwen in haar eigen spel terug.

In de rust werd kort terug gegrepen op de fouten in de eerste tien minuten om herhaling te voorkomen. Vervolgens werd vooral het goede spel daarna benadrukt, wat maakte dat Uitgeest optimistisch en strijdvaardig uit de kleedkamer kwam.

De tweede helft begon Uitgeest aanmerkelijk beter dan de eerste helft. Op de juiste momenten druk zetten en goed positiespel zorgde ervoor dat de weer sterk spelende Manon Oudejans Uitgeest voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong kon zetten. In het strafschopgebied speelde zij twee tegenstanders voorbij en wist vervolgens al vallend de keeper van SVA te passeren, 2-3. Ondanks de blijvende strijdlust van de tegenstander, werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. Daniëlle vond zelfs nog tijd voor een zuivere hattrick in de tweede helft. De 2-4 maakte zij uit een goede steekpass van Anouk de Goede. Bij deze 2-4 tussenstand viel aanvoerder Kelly Selvius nog geblesseerd uit, nadat zij een bal van korte afstand hard op het oog had gekregen. Uitgeest ging echter goed door waar het gebleven was en voor Daniëlle was dat het verstevigen van haar naam als topscorer. De volgende assist op Daniëlle kwam na goed doorzetten op naam van Manon Oudejans, 2-5. De uiteindelijke bezegeling van de zuivere hattrick van Daniëlle kwam na weer een uitstekend getimede pass van Anouk de Goede, 2-6. Dit was meteen de eindstand.

Een wedstrijd waarin Uitgeest, zeker in het begin, onnodig veel fouten maakte. Ondanks deze slechte start heeft Uitgeest enorm veel veerkracht getoond en verder uitstekend gevoetbald. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden, als Uitgeest het opneemt tegen de nummers 1 en 2 in de competitie, ADO'20 en Vitesse 22. Zondag 8 april is als eerst Vitesse 22 aan de beurt.

Woman of the Match: Roxanne Kortekaas. Met een wonderschoon doelpunt, uitstekend positiespel en een goede dosis werklust, was zij absoluut de uitblinker van deze wedstrijd.

Resultaten pilot bekend 22 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00