Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Column: Monique Teeling - Lelijk

Column Monique

Het zal aan de leeftijd liggen dat ik mij niet laat dicteren welke kleding te dragen. Ik ben van de lichting 'je vindt iets mooi of niet' en als je het niet mooi vindt, laat je het hangen. Een en ander valt bij mij ook samen met het prijskaartje. Natuurlijk koop ik wel eens iets waar ik enige twijfel bij voel maar het feit dat ik járen in bepaalde kledingstukken voortsukkel maakt dat ik het toch durf uit te geven. Wel altijd binnen de perken.

Dat schijnt, met name door social media, bij de jeugd heel anders te zijn. Een en ander blijkt te maken te hebben met zogenaamde influencers. Een influencer is een beïnvloeder, man of vrouw meestal jong die via bijvoorbeeld Facebook of Instagram een merk onder de aandacht probeert te brengen. Door foto's met verveelde gezichten te plaatsen, alsof ze helemaal niet van plan waren het plaatje op Instagram te zetten, met nog net die 'speciale' schoenen in beeld. Momenteel is er een ware hysterie ontstaan rond de Triple S Balenciaga. Een foeilelijke sneaker die veel weg heeft van een hovercraft waarmee je zonder moeite naar Engeland vaart. Ontwerper van deze schoen is Demna Gvasalia, een Georgiër die zelf beslist niet de prijs van 700 euro hiervoor zou willen ophoesten. Dat geloof ik direct, maar Demna heeft er totaal geen moeite mee het prijskaartje er op te plakken en de buit te incasseren. Komt bij dat hij expres te weinig van deze boten gebouwd heeft zodat ze als een soort collectors item worden gezien en ieder zogenaamd modebewust jong persoon ervan begint te kwijlen. Zo vertelt een 25jarige jongeman over een mail waarin stond dat de schoenen de volgende dag in een bepaalde winkel te koop zouden zijn. Hij had geen tijd om te sparen, kocht ze en moest zijn rekeningen later betalen. Het was niet de kleur die hij wilde en eigenlijk vond hij ze best lelijk (?) maar omdat heel veel influencers ze droegen, ging hij ze steeds mooier vinden. Inmiddels zijn de stiksels kapot want deze partij is door Chinezen snel in elkaar geflanst voor 10 euro. Ik wed dat Demna dit zijn beste grap ooit vindt. Influencer Lizzy vindt het slim van Balenciaga dat ze een hype rondom de schoen creëren maar ook jammer dat steeds meer mensen ze dragen. Niet omdat ze de schoen tof vinden maar omdat het 'in' is. Goh Lizzy, ik doe nu even een gooi hoor maar misschien doordat jij die achterlijke poepstampers constant onder de aandacht brengt op je Instagram, waarvoor je vervolgens weer riant betaald wordt? Ach die schoenen raken waarschijnlijk net zo snel uit de mode als ze erin gekomen zijn dus waar maak ik mij druk om. Maar weet u, er komt weer een nieuwe idiote modegril op ons pad komend najaar. De bivakmuts van Calvin Klein. Calvin!! Gekkie toch!

Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 52 minuten geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 2 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 16 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed gisteren
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Digitale krant