Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Activiteiten van Stichting Uitgeester Senioren

Algemeen Uitgeest

FILMMIDDAG op woensdag 21 maart. Wilt u weten welke film? Er hangen posters in Dorpshuis de Zwaan, u kunt langskomen op het kantoor van de S.U.S., waar u een filmboekje in kunt kijken of u kunt bellen. In verband met de restrictie van de licentie mogen de filmtitels hier niet genoemd worden. Woensdag 21 maart van 14.00 – 16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten € 3,-- inclusief koffie/thee en cake in de pauze. U kunt vooraf of aan de zaal (indien voorradig) een kaartje kopen.

REPAIR CAFÉ op donderdag 22 maart. De Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) organiseert maandelijks  het Repair Café. Uitgeesters kunnen hier hun kapotte spullen ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig die u gaan helpen met reparatie aan: kleding/textiel, elektrische apparaten, fietsen, rollators computers, kleine huishoudelijke apparaten. Reparaties zijn kosteloos, maar u dient zelf zorg te dragen voor materialen die nodig zijn om een reparatie te verrichten.  Donderdag 22 maart van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.  Computerspreekuur op donderdag 22 maart Heeft u problemen met of vragen hebben over het gebruik van uw laptop, iPad of Tablet, dan kunt u op dit spreekuur terecht. Er is een deskundige vrijwilliger aanwezig die u hulp biedt. Dit is geen cursus of workshop en niet bedoeld voor reparaties. Het computerspreekuur wordt gelijktijdig met het Repair Café gehouden. Donderdag 22 maart van 09.30 – 11.30 uur. Gratis toegang. Aanmelden is niet nodig.

LEZING BEKLIMMING VAN DE ANCONCAGUA door Frank Rodenburg op donderdag 22 maart Vorig jaar, februari 2017, heeft Uitgeester Frank Rodenburg samen met broer Jan de Aconcagua beklommen. De Aconcagua is met 6962 de hoogste berg van de Andes, gelegen in Argentinië, Zuid Amerika. De maximum tempratuur op de top komt niet boven -10 graden. Als voorbereiding op deze expeditie bezochten zij een informatieavond over bergbeklimming, een fysiotherapeut voor advies van sport en voeding en werkten zij meerdere malen per week aan hun conditie.  Over de beklimming vertelt Frank tijdens deze boeiende lezing. Donderdag 22 maart van 09.30 – 11.00 uur, Kosten € 2,-- inclusief koffie/thee in de pauze. U kunt vooraf (op het kantoor van de S.U.S) of aan de zaal een kaartje kopen.
Lees ook de verslagen van deze reis van Frank Rodenburg die vorig jaar in De Uitgeester zijn gepubliceerd, de eerste op 8 maart, deel 2 op 15 maart, deel 3 op 21 maart en het laatste deel op 29 maart

WORKSHOP IPAD (APPLE) start op 29 maart – 3 bijeenkomsten. Tijdens deze workshops leert u o.a. de functies van het aanraakscherm, basishandelingen zoals aanzetten, sliden en vegen, een tekst typen, zoeken met Google en Wi-Fi instellen. foto's en video's maken, mailen, E-books downloaden. Apps installeren, standaard apps gebruiken (Apple ID/I tunes  Store) en samenvoegen (mapjes maken). Donderdag 29 maart, 5 en 12 april van 09.30 – 11.30 uur, kosten € 12,-- voor 3 bijeenkomsten, docenten Peter Pijnaker en Ineke Kerssens.

VRIJWILLIG(ST)ER(S) GEZOCHT (inval) begeleidster voor de KoffiePlus op maandagmorgen, beheerder op woensdagmorgen, docent(e) Engels conversatie op woensdagmiddag, vrijwillig(st)er(s) voor het geven van cursussen, workshops of lezingen, posterverspreider. Meer informatie op het kantoor van de S.U.S. Om u als vrijwillig(st)er te bedanken voor uw inzet wordt u jaarlijks uitgenodigd voor een feestelijke vrijwilligersavond en een gezellig etentje.

INFORMATIE EN OPGAVE: Op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook onze website: www.uitgeestersenioren.nl. Het kantoor van de S.U.S. is voor publiek geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 – 12.30 uur. Van 12 t/m 16 maart is het kantoor gesloten.

Bron en foto: Stichting Uitgeester Senioren

Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 10 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 14 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 17 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Digitale krant