Afbeelding
Foto: ICGT.nl

AZ ook van de partij bij ICGT Uitgeest

Sport Uitgeest

Opnieuw mooi ICGT-nieuws voor het toernooi van dit jaar. AZ is namelijk de zevende van de acht namen die voor ICGT 2018 bekend is gemaakt. De grote buurman staat voor een uitstekende jeugdopleiding, talentvolle spelers en prachtig voetbal.

En daarmee wordt het deelnemersveld van ICGT 2018 met de week sterker. Eerder mocht al worden bekendgemaakt dat niemand minder dan Manchester United dit jaar debuteert op het ICGT. Uit Brazilië komen Palmeiras en Red Bull Brasil, wat nog maar eens aangeeft wat voor ontzettend divers toptoernooi het ICGT elk jaar weer is. Naast vaste kracht FC Uitgeest komen uit Nederland ook FC Volendam en NEC/FC Oss naar het toernooi.

Vanzelfsprekend is het topnieuws dat AZ opnieuw van de partij is op het ICGT. De club uit Alkmaar is de laatste jaren een vaste waarde op het toernooi. Daarbij boekt het met regelmaat schitterende resultaten. Zo haalde AZ vorig jaar nog de kwartfinale, waarin het met 2-1 het hoofd moest buigen voor Real Madrid. Het leverde dat jaar ook de topscorer van het toernooi af: hun spits uit Uitgeest, Ferdy Druijf. Een speler zoals hij, is wat de komst van AZ zo mooi maakt. Inmiddels heeft hij in AZ 1 zijn debuut gemaakt en is zijn contract kort daarna met drie jaar verlengd. AZ staat voor attractief voetbal met spelers uit eigen jeugd.

AZ O19, wat uit zal komen op het ICGT, is ondertussen ook dit jaar weer bezig aan een ijzersterk seizoen. In februari versloeg het nog Feyenoord O19 met 2-1. Pikant is wel dat AZ afgelopen weekend met 1-0 verloor van NEC/FC Oss. Inderdaad: een andere club die we dit jaar op het ICGT gaan zien.

Mats Idema, toernooidirecteur van het ICGT, is ervan overtuigd dat AZ dit jaar weer een van de grote kanshebbers is. "AZ presteert traditiegetrouw erg sterk op het ICGT", vertelt hij. "Afgelopen jaren leidde dat (nog) niet tot toernooiwinst, maar dat kan dit jaar zomaar anders zijn. De jeugdopleiding van AZ is een van de beste van Nederland. Wij verwachten daarom zeker dat clubs als Manchester United en Palmeiras hun borst nat kunnen maken als ze via de loting worden ingedeeld in een poule met AZ."

Met het bekendmaken van AZ zijn zeven van de acht deelnemers van ICGT 2018 bekend. Volgende week wordt de laatste deelnemer bekendgemaakt Het zal een club van wereldformaat zijn. Noteer woensdagavond 21 maart daarom zeker in uw agenda.

Het ICGT is ook dit jaar weer in het Pinksterweekend. De eerste speeldag is op 19 mei, de tweede op 21 mei. Uiteraard is ook dit jaar het toernooi weer gratis toegankelijk. Daarmee is het ICGT niet alleen het beste jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, maar ook het meest toegankelijke.

Bron en foto: ICGT.nl

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 15 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 19 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 21 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant