Woman of the match: Anouk Vrouwe
Woman of the match: Anouk Vrouwe Foto: Aangeleverd

Vrouwen FC Uitgeest winnen op tactiek

Sport Uitgeest

Op een regenachtige zondag 11 maart, mochten de dames van FC Uitgeest het in een uitwedstrijd opnemen tegen een lastige tegenstander, Overbos VR3. Trainer Frits Walsmit had het team daarom op het hart gedrukt de gekozen tactiek goed uit te voeren.

Goed voorbereid startte de dames aan de eerste helft. Waar nog niet alles meteen soepel verliep en Overbos het betere spel had, wist Uitgeest dit keer de kansen die zij kregen te verzilveren. In de 18e minuut was het Sanne Kaandorp, die op aangeven van Daniëlle Kortekaas, de openingstreffer op het bord zette, 0-1. De voorhoede was vandaag vlijmscherp, bijna alle kansen werden in de eerste helft keihard afgestraft. Al twee minuten na de openingstreffer hadden Sanne en Daniëlle de rollen omgedraaid, waar Daniëlle nu het eindstation was, 0-2. Toch bleef Overbos ook goed spelen.

Kort na de 0-2, brachten zij de spanning terug, 1-2. Uitgeest bleef zijn taken echter goed uitvoeren, de verdediging stond sterk en de voorhoede werd goed bediend. Ook de derde goal werd gemaakt door Daniëlle, weer op aangeven van Sanne, 1-3. Ook de 1-4 legde Sanne mooi klaar voor de net ingebrachte Manon Oudejans, die met haar eerste balcontact wist te scoren.

De tweede helft ging het gelijk op, hoewel de kansen voor Overbos minder werden door de goede organisatie bij Uitgeest. Slechts één goal viel nog in de tweede helft en kwam op naam van wie anders dan Sanne Kaandorp, die deze wedstrijd bij alle goals betrokken was. De assist werd geleverd door de zeer sterk keepende Danique van Weelden, die Uitgeest een paar keer goed had gered.

Woman of the match

Anouk Vrouwe. Mede door haar goede positionering en druk zetten op de juiste momenten kon Uitgeest de gekozen tactiek goed uitvoeren. Daarnaast verdedigend sterk gespeeld.

Bron en foto: FC Uitgeest

Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.