Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuisbij - het dagboek van Jan

Column Jan Baaij

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij Thuisbij Uitgeest.

"Het zal je toch maar gebeuren, dat de zuster die je des ochtends vrolijk helpt bij het aankleden nu met overgave "Westenwind" van de Cats staat te mimen."

Vrijdag 23 februari 2018

Een grootse afvaardiging van de Thuisbij-ers verzamelde zich donderdagmiddag in de restaurantzaal van Geesterheem. Zij waren medegetuigen van de jaarlijkse playback-show, die de personeelsleden van het huis verzorgden voor de bewoners. Dat feest bestaat uit een feestelijke show van twee uur. De zusters, het huishoudpersoneel, de leden van de technisch staf, het keukenpersoneel en de leden van de andere diensten, zij sloofden zich heerlijk uit in het bekende playback-spel.

Te oordelen naar het luide applaus aan het eind van de middag mag het resultaat er best wezen. De Thuisbij-ers spraken er vrijdag bij Thuisbij nog lovend over. Ze hadden daar maar net aan tijd voor want er moest ook nog gepilatust worden onder leiding van gymjuf Marrigje. En rond 12.00 uur moest er nadrukkelijk naar de Olympische Spelen gekeken worden, want onze Kjeld scoorde weer goud.

Maar goed, eerst de playback show. In een uur tijd kwamen in Geesterheem de grote hits van onze Nederlandse artiesten voorbij, soms live gezongen, soms geplaybackt. De bijeenkomst werd geopend door Lady Gaga met een medley van hits uit de Sound of Music, helemaal in de stijl van een in blauw geklede diva. Een bewoonster van Geesterheem legde ons (Thuisbij-ers) uit waarom het zo'n heerlijke giller was. "Het zal je toch maar gebeuren, dat de zuster die je des ochtends vrolijk helpt bij het aankleden nu met overgave "Westenwind" van de Cats staat te mimen."

De sfeer van het geheel wordt het beste weergegeven door "Het geeft allemaal niet, want wie holt van elkaar." Je zult toch maar een afdelingshoofd hebben dat probleemloos mee gaat doen met twee collega's die een Uitgeester versie van You are the greatest lover van Luv brengen, keurig geschminkt en in kleding uit de jaren Zeventig.

Soms was de zang niet geplaybackt maar werd die live gebracht. Karin bracht een voorbeeld van hoe dat moet in 'Hé, ouwe' van André Hazes jr. Het was zo goed, dat het publiek ademloos toehoorde. De vrolijke noot werd gezellig vertolkt door Imca Marina, die de luisteraars makkelijk wist te verleiden tot het handen-meezwaaien boven de hoofden. Of men zong opgewekt mee met Sugar Lee Hooper, tijdens haar Wandelclub, waarbij de artiest zichzelf begeleidde op een uit de keuken geleende pan.

Het was tijd voor een versnapering, een schijfje worst met augurk en een broodje kroket van eigen keuken. Daarna was het tijd voor de bekende uitsmijter, in de vorm van Andre van Duin en zijn Klokkenluiders, bim ,bam, bom, waarbij de hele zaal smakelijk meelachte. Over een goed verzorgd programma gesproken. De uitvoerenden en de organisatie konden terugzien op een geslaagde middag, te oordelen naar het dankbare publiek.

De Thuisbij-ers deden voordat ze weggingen een hartelijke duit in het applauszakje en lieten zo hun oprechte waardering voor het gebodene blijken.

 

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 12 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 16 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 18 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant