Logo uitgeester.nl
IJsbaan 25 febr. 2018
IJsbaan 25 febr. 2018 (Foto: Marianne Jonker)
Uitgeest

Nog een paar nachtjes....?!

*** De schaatskoorts groeit met de centimeter ***

Voorzichtig wordt er gehoopt dat we binnenkort de schaatsen kunnen onderbinden. De rayonhoofden van IJsclub Uitgeest zijn druk om voorbereidingen te treffen om de 'landijsbaan' aan de Castricummerweg in gereedheid te brengen. Door de aanvoer van koude lucht uit het oosten krijgen we een vorstperiode, met naar verwachting op woensdag en donderdag de koudste temperatuur. In de nacht wordt het dan -6 tot -10 graden.Voor de komende nachten is er matige vorst voorspeld dus de kans is reëel dat we vanaf halverwege deze week misschien kunnen schaatsen. De ijsbaan is ondertussen mooi dichtgevroren, ondanks de harde wind. 

Met elke centimeter ijs groeit ook de schaatskoorts. Volgens ijsmeester Nico Brantjes is de ijsdikte nu nog maar 1 centimeter en zal moeten groeien naar minimaal 8 centimeter voordat de ijsbaan opengaat voor schaatsend publiek.

Volg de IJsclub via www.ijsclubuitgeest.nl/liveblog/ en blijf op de hoogte. Elke ochtend wordt hierop een update geplaatst over de status van deze landijsbaan en of het sein op groen wordt gezet! Intussen kun je sowieso genieten van ijs, maar dan anders... IJssalon De Florijn is sinds vorige week weer open... Veel ijsplezier in ieder geval!

Meer berichten