Groepsfoto van alle sporthelden in Uitgeest. Foto: De Uitgeester

Sporthelden van Uitgeest gehuldigd

Sport

UITGEEST – Groot feest maandagavond in het gemeentehuis van Uitgeest. Naast de nieuwjaarsreceptie werden ook de sporthelden van het dorp gehuldigd.

Ron Ranzijn (Obstacle Run) werd uitgeroepen tot sportman van het jaar. Sportvrouw werd Anneke Jelsema de Jong (Nederlands kampioen tennis dames 70+). In de categorie sporttalent van het jaar (mannen) werden er twee winnaars uitgeroepen: Wessel Nijman (Kampioen wereld jeugddarts) en Gijs Winter (Regiokampioen 2e klasse jeugd Honkbal). Annemarie den Boer (Unitas finale 3e divisie K.N.G.U en vele medailles behaald) werd bij de meisjes sporttalent van het jaar.

Frank Hooning (2x 1e op EK en Nederlands kampioen met CSV rolstoel handbal) kreeg de prijs in categorie sporter 'Grenzeloos Actief'. In de categorie buiten sporters ging het Team TV de Dog (62-uur Wereldduurrecord Dubbelspel Tennis) er met de prijs vandoor. Tot slot werd MHCU JD1 (Jeugdteam tot 12jr met sportiviteit en samenwerking) benoemd tot sportteam van het jaar 2017.

In totaal werden er voor de sportverkiezing 1273 stemmen uitgebracht.

MHCU JD1 - sportteam van het jaar 2017.
Bijzondere trofee voor sportprestatie Team TV de Dog (62-uur Wereldduurrecord Dubbelspel Tennis).
Sportvrouw werd Anneke Jelsema de Jong (Nederlandskampioen tennis dames 70+).
Ron Ranzijn (Obstacle Run) werd uitgeroepen tot sportman van het jaar.
Team TV de Dog (62-uur Wereldduurrecord Dubbelspel Tennis) - categorie buiten sporters.
Frank Hooning (2x 1e op EK en Nederlands kampioen met CSV rolstoel handbal) - sporter 'Grenzeloos Actief'.
Sportalenten mannen: Wessel Nijman (Kampioen wereld jeugddarts) en Gijs Winter (Regiokampioen 2e klasse jeugd Honkbal).
Sporttalent meisjes: Annemarie den Boer (Unitas finale 3e divisie K.N.G.U en vele medailles behaald).
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 3 uur geleden 1
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 5 uur geleden
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 23 uur geleden
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna gisteren 1
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00